1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

innogy nečeká a jako první přijímá snížené zálohy od zákazníků DPI

Innogy rweZákazníci v režimu dodávek dodavatele poslední instance (DPI) mohou posílat do innogy zálohy za listopad v poloviční výši.

Po prvních konzultacích s MPO a ERÚ byla už skupina innogy připravena pomoci zákazníkům z kategorie domácností, kteří spadli do režimu DPI a akceptovat snížení předepsaných záloh na listopad a prosinec. Nečekáme, vycházíme aktivně vstříc těm, kteří uvítají možnost snížení záloh v režimu DPI. Zastropované zálohy pro zákazníky DPI je možné uhradit v měsíci listopadu ve výši 50 % a v prosinci 60 % původně vyměřené zálohy.

"Zákazník nás nemusí žádným způsobem informovat ani žádat o snížení zálohy na listopad a prosinec 2021. Prostě jen zaplatí na správné číslo účtu pod správným variabilním symbolem ze zaslaného plánu záloh v listopadu o 50 procent a v prosinci o 40 procent nižší částku. Zákazníkům v DPI nebudeme generovat, tisknout a rozesílat nové zálohové plány, předpis záloh na tyto dva měsíce jsme však operativně snížili v našich systémech,"  vysvětlil David Konvalina, ředitel innogy pro maloobchod a marketing.

Zákazníci možnosti snížení záloh mohou, ale nemusí využít. Doporučením innogy je platit zálohy i nadále v předepsané výši, aby se vyhnuli případným velkým nedoplatkům. "Nejlepším řešením, jak si snížit nejen zálohy, ale i cenu je nezůstávat v DPI a co nejrychleji přejít na nový produkt. Zákazníci o zaplacené zálohy v DPI nepřijdou, vše jim do poslední koruny vyúčtujeme. Ke sjednání řádné smlouvy je ideální využít webový formulář na stánkách innogy.cz, který zákazník vyplní během dvou minut a během dne dostane už konkrétní a výhodnou nabídku s výrazně nižšími zálohami a cenami zemního plynu,"  dodal David Konvalina.

Snížení záloh na listopad a prosinec částečně umožňuje zrušení platby DPH, o kterém rozhodlo Ministerstvo financí pro listopad a prosinec 2021, nižší aktuální spotřeba u odběratelů zemního plynu vlivem teplého podzimu a pokles cen na velkoobchodních trzích v posledním týdnu. innogy kalkuluje ceník DPI každý týden podle výše aktuálních nákupních cen. Díky tomu innogy ceny plynu v režimu DPI již čtyřikrát po sobě snížila.

15.11.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...