1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ostrovská teplárenská chystá další část přechodu na horkovod

teplaren3Ostrov - Společnost Ostrovská teplárenská, která zajišťuje dodávky tepla pro město Ostrov, chystá na příští rok další investice do výměny parních rozvodů za horkovodní.

Za 40 až 45 milionů korun chce vyměnit rozvody a výměníky hlavně v Lidické ulici, která je jednou z páteřních. Teplárna, stoprocentně vlastněná městem, chce na investice získat dotace, řekl dnes ČTK ředitel společnosti Radek Havlan.

"V současné době jsme už asi 75 procent rozvodů převedli na horkovodní, po investici do dalších rozvodů a výměníků by to mělo být už 85 až 90 procent," uvedl Havlan.

Vloni skončila teplárna v zisku 1,8 milionu korun. "I letos zůstaneme v černých číslech. Výsledky hospodaření ale ovlivní i neplánovaná oprava jednoho z kotlů, která bude stát v řádech milionů. Vliv na výsledky hospodaření tak bude mít i to, jaká bude vyplacená pojistka," doplnil Havlan. Tržby ale odhaduje ředitel teplárny na zhruba 160 milionů korun, což by bylo mírně více než vloni, kdy byly zhruba 150 milionů korun.

Ostrovská teplárenská letos dodává teplo za 590 korun za gigajoule. Ačkoli se o ceně na příští rok teprve jedná, měla by zřejmě klesnou o asi dvě procenta, řekl Havlan.

Teplárna, která byla postavena v 70. a 80. letech, spaluje uhlí ze sokolovského revíru. V následujících letech teplárnu čeká zásadní modernizace, která bude stát řádově 400 až 500 milionů korun. Město jako jediný akcionář by mělo rozhodnout, jestli do investice půjde teplárna sama, nebo se bude hledat nájemce, který do investice vloží svoje peníze. Jednou z variant je i připojení na horkovod Sokolovské uhelné z Vřesové.

11.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...