1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Pražští radní projednají žádost Pražské plynárenské o pomoc dvou miliard Kč

gas fire1Praha - Pražští radní dnes projednají mimo jiné žádost Pražské plynárenské o pomoc ve výši dvou miliard korun. Podle radního Jana Chabra (TOP 09) jde o pomoc s vyrovnáním peněžních toků, takzvaného cash flow.

Radní již dříve sdělil ČTK, že firmě zkomplikovaly fungování dodatečné garance Operátorovi trhu s elektřinou (OTE), zvýšené finanční nároky si podle něj vyžádala rovněž povinnost mít vyšší zásoby plynu.

Pražská plynárenská patří mezi největší tuzemské dodavatele energií, plynem a elektřinou zásobuje zhruba 425.000 odběrných míst. Jediným akcionářem společnosti je Pražská plynárenská Holding ovládaná hlavním městem Prahou. Chabr zdůrazňuje, že zvažovaná pomoc s cash flow neznamená, že by firma byla v problémech, nebo dokonce krachovala.

Radní mají dále na programu například výstavbu bytových domů v Peroutkově a Jinonické ulici, využití UV lamp v Ústřední čistírně odpadních vod nebo revitalizaci Litovického potoka. Rada projedná také dotace na projekty zlepšující životní prostředí nebo projekt sdílení bicyklů v kartě PID lítačka.

27.04.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...