1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stavbu vodovodu v lokalitě Horní Paseky v Rožnově podpoří dotace 75,5 mil.Kč

water tap 2Rožnov pod Radhoštěm - Stavbu vodovodu v lokalitě Horní Paseky v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku podpoří dotace 75,5 milionu korun z programu ministerstva zemědělství. ČTK to dnes sdělila mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková. Celkové náklady jsou téměř 108 milionů korun. Výstavba by mohla začít ještě letos.

 

O dotaci požádala společnost Vodovody a kanalizace (VaK) Vsetín. "Přesný termín zahájení stavby bude ještě upřesněn s ohledem na rozvržení čerpání a klimatické podmínky," uvedl ředitel VaK Vsetín Roman Pilař. Výstavba podle něj pravděpodobně začne vybudováním vodojemu, ideálně na podzim letošního roku. Stavba vodovodních řadů, která si vyžádá omezení dopravy, začne nejdříve v první polovině roku 2023. "O všech omezeních však budeme dopředu občany města informovat," dodal Pilař.

Vybudování vodovodu zajistí zásobování Horních Pasek pitnou vodou. Lidé jsou tam odkázáni pouze na vodu ze studní. "Získání a potvrzení dotace je skvělá zpráva pro nás všechny. Jsem opravdu rád, že se blížíme k realizaci vybudování vodovodu a že jsme se společností VaK našli způsob, jak tento projekt zdárně uskutečnit, a zajistit tak lidem pitnou vodu i v této oblasti," uvedl starosta Rožnova Jiří Pavlica (ANO).

30.09.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...