1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Teplárny Brno budou dodávat plyn a elektřinu rekordnímu počtu zákazníků

Teplaren4Teplárny Brno uzavřely od loňského podzimu rekordní počet smluv na dodávky elektřiny a plynu koncovým zákazníkům.

„Především lidé postiženi krachem nesolidních dodavatelů si uvědomili, že teplárny jako městská společnost pro ně mohou být stabilním partnerem, a využívají jejich nabídky na dodávky energií,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Koncovým zákazníkům nabízí Teplárny Brno odběr elektřiny a plynu už třetím rokem. „Chceme být pro Brňany jedničkou v zajištění jejich energetických potřeb. Své služby už dlouho nenabízíme jen firmám či bytovým družstvům, ale i koncovým zákazníkům. Věřím, že naše mnohaleté zkušenosti, stabilita a snad i brněnský patriotismus je to, co občané hledají,“ upřesnil generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Po ukončení činnosti Bohemia Energy, po níž zůstal v tuzemsku takřka milion zákazníků, proměnily v polovině října Teplárny Brno své nové edukační centrum na provoze Červený mlýn na zákaznické kontaktní centrum. „Až do vánočních svátků fungovalo i o víkendech a v době největší poptávky jsme uzavírali až 140 smluv denně. Možnost osobního jednání oceňovali hlavně senioři, protože tento způsob je pro ně snadnější, než obvolávání různých dodavatelů nebo jejich vyhledávání na webu a následná e-mailová komunikace,“ dodal Fajmon.

Celkem za poslední čtvrtletí tak Teplárny Brno uzavřely rekordní počet smluv, a to jak na dodávky plynu (707 s odběrem 10 578 MWh/rok), tak elektřiny (1547 s odběrem 4 284 MWh/rok). Turbulence na trhu postihly však rovněž velké zákazníky, jako jsou například firmy nebo úřady. Nečekaný pád dodavatele energií pomohly teplárny překlenout do ukončení výběrového řízení na dlouhodobého partnera například městské části Brno-střed.

Po počátečním nepřetržitém provozu je kontaktní zákaznické centrum na Červeném mlýně (Cimburkova 2 u OC Královo Pole) nyní otevřeno v pondělí a ve středu od 8:00 - 12:00 a 13:00 - 16:00. Lze sjednat smlouvu na elektřinu i na plyn a postačí s sebou mít doklad totožnosti, číslo účtu (příp. spojovací číslo SIPO) a fakturu z posledního vyúčtování. Návštěva není nijak závazná. Na základě faktury zaměstnanci připraví srovnání ceny energií a teprve potom se zájemce může začít rozhodovat. Nabídku fixace je možné si nastavit podle vlastních preferencí. Více podrobností najdete na www.teplarny.cz, vyřídit lze vše i online na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Teplárny Brno dodají elektřinu také hokejistům Komety

Teplárny Brno zůstávají samozřejmě nadále primárně dodavatelem tepla. O tom, že však i jejich nabídka elektřiny je plně konkurenceschopná, svědčí také akvizice dalšího zákazníka. Nabídku Tepláren Brno na dodávky elektřiny si totiž vybrala po následující tři roky (2022 – 2024) HC Kometa Brno.

09.02.2022

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...