1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Teplárny Brno se zapojí do rozvoje areálu výstaviště

teplaren 4Čtyři kilometry nových horkovodů a k tomu čtrnáct výměníkových stanic vybudují Teplárny Brno v areálu brněnského výstaviště.

Rozsáhlá rekonstrukce parovodní sítě, která je výsledkem dohody společnosti s Veletrhy Brno (BVV), se uskuteční po ukončení topné sezóny v roce 2021. „Nové horkovody budou připraveny zásobovat teplem kromě stávajících budov i ty plánované, zejména pak novou multifunkční halu včetně navazujícího zázemí a prostor zajišťujících služby návštěvníkům kulturně-sportovních akcí. Stavba této haly je jednou z našich priorit, a proto je potřeba vše připravit tak, aby se skutečně za rok mohlo začít s výstavbou,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.
Kromě dodávek tepla nabídnou Teplárny Brno také chlad s využitím technologie absorpčního chlazení, kdy je k výrobě chladu využita energie v horké vodě. „Tato novinka v naší nabídce je reakcí na stále se proměňující klimatické podmínky. Předpokládáme, že pro developery obytných i administrativních komplexu bude zajištění a možnost kompletní dodávky tepla i chladu zajímavým produktem,“ doplnil generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

S přestavbou zastaralých parovodů na moderní horkovody začaly Teplárny Brno před deseti lety. Čistě horkovodní rozvodná soustava by Brno měla zásobovat v roce 2023.  Horká voda bude pro teplárny znamenat úsporu přes sto milionů korun ročně, každá z přepojených domácností ušetří v ročních nákladech za teplo zhruba 1500 korun. Rekonstrukce má i značný ekologický přínos. Každý kilometr nahrazených parovodů znamená roční snížení emisí cca o 336 tun CO2.

20.02.2020

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...