1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Teplárny v Královéhradeckém kraji zahájily topnou sezonu

teplaren3Hradec Králové - Další teplárny v Královéhradeckém kraji s příchodem chladného počasí zahájily topnou sezonu. V Hradci Králové začala topit městská společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové. Stalo se tak o čtyři dny dříve než loni. Firma v Hradci Králové dodává teplo do 24.000 domácností.

Topnou sezonu zahájila i teplárna společnosti ČEZ v šestnáctitisícovém Dvoře Králové na Trutnovsku. I dvorský zdroj začal loni dodávat teplo 20. září. ČTK to zjistila u teplárenských firem.

Již ve čtvrtek spustila v regionu topnou sezonu elektrárna společnosti ČEZ Teplárenská v Poříčí u Trutnova. Bylo to o dva týdny později než loni. Na výše položeném Trutnovsku topná sezona v Královéhradeckém kraji začíná tradičně nejdříve. Z Poříčí proudí teplo kromě Trutnova i do podkrkonošských Mladých Buků, Horního Maršova, Bohuslavic, Suchovršic, Úpice, Radvanic a Svobody nad Úpou.

Dodávky tepla dnes zahájila i společnost Elektrárny Opatovice, která zásobuje teplem část Hradce Králové. "Pokud se počasí ještě umoudří a přijde teplé babí léto, může dojít k přerušení vytápění, což bývá v posledních letech spíše pravidlem než výjimkou," uvedla mluvčí EOP Hana Počtová. Doplnila, že v poslední dekádě 2011 až 2020 topná sezona začínala v průměru 19. září.

V Náchodě, třetím největším městě Královéhradeckého kraje, společnost innogy Energo topnou sezonu zatím nezahájila. "Na spuštění jsme připraveni. Zahájení sezony předpokládáme v pondělí, podle vývoje počasí ale není vyloučeno zahájení již o víkendu," řekl specialista rozvodů tepla náchodské teplárny Ladislav Lelek.

Teplárny sezonu zahajují, když dva dny po sobě průměrná teplota nepřesáhne 13 stupňů Celsia a podle vývoje počasí nelze následující den očekávat zvýšení průměrné teploty nad tuto hodnotu.

21.09.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...