1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Úřady na Slovensku a Rakousku potvrdily, že Benzina může převzít sedm čerpacích stanic na západním Slovensku


unipetrol logoBenzina, největší síť čerpacích stanic v České republice, otevřela letos v dubnu svou první čerpací stanici na Slovensku a brzy otevře další.

„Jsme rádi, že Protimonopolní úřad Slovenské republiky a Federální úřad pro hospodářskou soutěž Rakouské republiky vydaly pozitivní stanovisko, takže nic nebrání našemu plánu otevřít tyto stanice již v průběhu října. Jednání o převzetí dalších stanic jsou v plném proudu. Postupem času chceme mít naše čerpací stanice rozprostřené po celém Slovensku,“ oznámil Tomasz Wiatrak, generální ředitel skupiny Unipetrol.
 
Holice u Dunajské Stredy, Lužianky u Nitry, Šelpice u Trnavy, Šurany u Nových Zámků, Tesárske Mlyňany u Zlatých Moravcí, Senec a Strečno -  tyto čerpací stanice Benzina otevře v průběhu října letošního roku. Stejně jako první čerpací stanice Benziny v Malackách budou i tyto zrekonstruovanými stanicemi převzatými od dosavadního provozovatele. „Naším strategickým cílem je vybudování co nejširší sítě čerpacích stanic. V první fázi jsme se zaměřili na jednání o pronájmu či převzetí dosavadních čerpacích stanic, do budoucna počítáme také s výstavbou zcela nových čerpacích stanic včetně samoobslužných,“ vysvětlil Tomasz Wiatrak a dodal: „O spolupráci s námi je mezi provozovateli čerpacích stanic na Slovensku velký zájem. Blížíme se k počtu deseti stanic v roce 2019, který jsme předpokládali při vstupu na trh na počátku letošního roku. Stále ale platí, že důležitější než vysoké tempo rozvoje je pro nás dodržení naplánovaného obchodního modelu a vysoké kvality pro naše zákazníky.“
 
„Naši první slovenskou čerpací stanici v Malackách provozujeme teprve pět měsíců a objem prodaných pohonných hmot neustále roste. Je vidět, že naše aditivovaná paliva Efecta 95 a Efecta Diesel s čistícím účinkem na motor vozu i prémiová paliva Verva 100 a Verva Diesel si rychle získávají u slovenských zákazníků důvěru a oblibu. Nyní jsme rozšířili nabídku o rychlé občerstvení pod naší značkou Stop Cafe. Zákazníci se mohou těšit na skvělou kávu namíchanou podle originální receptury v Belgii a variace oblíbeného hotdogu. Budeme nabízet vysoký standard v kvalitě a šíři sortimentu obdobně jako v Česku, kde nám za posledních šest let vzrostly prodeje doplňkového zboží o více jak polovinu a občerstvení dokonce o 300 %,“ uzavřel Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina.
 
Benzina se na Slovensko vrátila po 15 letech. Samotná značka vznikla už v roce 1958 v tehdejším Československu. Po roce 1989 přešla Benzina v rámci privatizace do soukromých rukou a právo na používání své značky na slovenském trhu dočasně ztratila. Nyní se Benzina na Slovensko vrací jako lídr českého trhu, kde provozuje nejširší síť 413 čerpacích stanic a dle objemu prodaných hmot ovládá čtvrtinu trhu.

24.10.19

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...