1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

EFAFLEX - CZ, s.r.o.

Vyrábí nejrychlejší průmyslová vrata na světe

Vznik společnosti se datuje do roku 1974. Při svém založení byla společnost EFAFLEX první firmou na světě, která se zabývala výhradně rychloběžnými vraty a získaný náskok na vysoce konkurenčním trhu drží dodnes. Je to i díky vlastnímu vývojovému středisku, kde, mimo jiné, vznikla i jejich unikátní spirála. Firma EFAFLEX má obchodní zastoupení po celém světě, ale dnes je hlavním výrobním závodem EFAFLEX - CZ, který byl založen nedaleko Tábora před 25 lety. Více nám v rozhovoru pro časopis Průmysl Dnes prozradil vedoucí prodeje a servisu pro Českou republiku Ladislav Kos.

Jak byste představil rychloběžná vrata EFAFLEX a proč by si je měli zákazníci pořídit?

Rychloběžná vrata EFAFLEX jsou nejrychlejší průmyslová vrata na světě. Kromě výjimečné rychlosti, která dosahuje až 4m.s-1, jsou také oblíbená pro svoji spolehlivost, dlouhou životnost a velký výběr – v nabídce máme 65 typů. Takže si vybere opravdu každý. Navíc není výjimkou, že správně servisovaná vrata spolehlivě fungují i více než 20 let. Pokud shrnu čtyři klíčové vlastnosti, proč si zákazníci naše vrata kupují, jsou to rychlost, spolehlivost, bezpečnost a úsporný provoz. Souhrn všech těchto předností stojí za úspěchem naší firmy a naším vedoucím postavením na trhu průmyslových rychloběžných vrat.

Proč je rychlost vrat tak důležitá?

Rychlost je důležitá z řady důvodů. Rychlost otevírání vrat totiž prokazatelně snižuje provozní náklady a zrychluje logistiku. Díky rychlosti otevírání (a zavírání) se například snižuje únik tepla z vytápěných hal nebo v případě mrazíren a chladíren zase naopak draze vyrobený chlad a mráz. Dalším benefitem je zamezení zbytečnému průvanu. To oceňují hlavně zaměstnanci, kteří díky rychlosti vrat mají lepší pracovní podmínky a klima v halách. To jsou jen některé ukázky toho, proč je rychlost důležitá.

Zmiňoval jste 65 typů vrat, pro jaké průmyslové segmenty vrata vyrábíte?

Ano, zákazníci si u nás mohou vybrat opravdu z 65 typů vrat a umíme vyrobit vratové systémy skutečně pro každého, ať už jsou jeho požadavky jakkoli specifické. Vyrábíme vrata pro běžná logistická centra, ale i pro farmaceutické či robotické provozy nebo mrazírenské haly. Máme vrata i pro velmi specifická a extrémní prostředí – například pro ochranu před laserovým zářením nebo vrata pro výbušná prostředí. Letošní novinkou jsou bezpečnostní vrata s ochranou proti mechanickému proniknutí. Ta jsou vhodná pro budovy a prostory, ve kterých se skladují cenné předměty, kvalitní materiály nebo drahé přístroje jak u institucí, tak i soukromých osob. V případě klientových atypických potřeb dokážeme vyvinout či upravit vrata přesně dle jeho potřeb.

Rozvoj technologií přináší i nové výzvy, co je podle vás hlavním trendem dneška?

Výrazným současným trendem je rozvoj robotických pracovišť prakticky ve všech odvětvích. Již před časem jsme pro tato pracoviště vytvořili specializovaný tým, který se v loňském roce ještě rozšířil. Pro robotická pracoviště jsme vyvinuli i speciální sérii rychloběžných vrat s označením EFAFLEX MS. Automatizace výroby a zastoupení robotů ve firmách bude stoupat nejen pro nedostatek pracovní síly, ale i pro zajištění maximální bezpečnosti na pracovišti a zvyšování produktivity. Vrata pro EFAFLEX MS slaví úspěch v zahraničí, ale i v České republice. Patříme totiž mezi nejrozvinutější trhy v robotizaci pracovní síly.

Kde všude vaše vrata fungují? Jací klienti vaše vrata používají?

Naše rychloběžná vrata vyvážíme do celého světa. A co je důležité – naše vrata najdete opravdu ve všech myslitelných průmyslových odvětvích. Mezi nejzásadnější patří strojírenský, automobilový, potravinářský a farmaceutický, mezi nejrychleji se rozvíjející segment patří už zmiňované robotické provozy. Z těch nejznámějších firem mohu zmínit automobilky BMW, Audi, VW, Škoda Auto nebo Huyndai, z farmaceutického oboru firmu TEVA, ze známých českých společností pak jihočeskou Madetu nebo Budějovický Budvar z potravinářského sektoru. V našem portfoliu najdete klienty z řad nadnárodních firem se stovkami instalovaných vrat, ale i střední a menší rodinné firmy.

V čem se ještě EFAFLEX odlišuje od konkurence?

Kromě již zmiňované rychlosti, spolehlivosti, bezpečnosti a úspory energií je to i vysoký garantovaný počet otevíracích cyklů a opravdu rychlý servis. Ten provádějí přímo naši zaměstnanci, nikoli nasmlouvané externí firmy. Další výhodou je fakt, že náhradní díly vyrábíme přímo v našem závodě, většinu z nich vyrábíme do 24 hodin. Co se týká garantovaných otevíracích cyklů, u nejčastěji prodávaných typů pro uzavírání hal se jedná o 200 – 250-tisíc cyklů ročně, což jsou stovky otevíracích cyklů denně. Opravdovým rekordmanem jsou pak vrata pro robotické provozy, která jsou konstruována až na 7 pracovních cyklů za minutu.

Co byste chtěl říct závěrem?

V oboru průmyslových vrat se toho v posledních letech děje opravdu hodně. Vrata se stávají nedílnou součástí sofistikovaných řídících systémů, které mají zásadní vliv na hladký chod provozu firem i na jejich hospodářské výsledky. Máme za sebou velké množství realizací a zkušeností, o které se rádi podělíme. Stačí se na nás obrátit. Inspiraci i praktické postřehy uživatelů najdou čtenáři i na stránkách www.efaflex.cz v sekci Případové studie.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...