1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

fischer Vyškov, spol. s r.o.

Fischer Vyskov 16Nový závod zvýší výrobní kapacitu a počet zaměstnanců

Výrobce chemických upevňovacích systémů, ocelových kotev a plastových hmoždinek, německá skupina podniků fischer, rozšiřuje svůj český závod v Ivanovicích na Hané. Do konce roku má být zahájen provoz v nové výrobní hale o rozloze 6500 čtverečních metrů. K současným 300 zaměstnancům potom přibydou nová pracovní místa.

 

Trh upevňovací techniky v České republice již léta kontinuálně roste. Na tom profituje také firma fischer Vyškov založená v roce 1994. Ve svých počátcích firma působila jako ryze montážní závod. Závod se však až dodnes dále krok za krokem rozvíjel do moderního výrobního závodu. „Máme již samostatná oddělení automatizovaného třískového obrábění, ruční montáží s lisovnou plastů a nástrojárnou,“ vyjmenovává jednatel firmy Ing. Vladimír Hudec. Závod ve Ivanovicích na Hané dosáhnul v roce 2015 obrat zhruba 750 milionů českých korun a ve skupině firem fischer dnes zaujímá strategicky důležitou pozici.

Vlastní vývojové oddělení

Vedení chce díky optimalizaci a vyšší efektivitě výrobních procesů zvýšit konkurenceschopnost závodu fischer Vyškov uvnitř koncernu. „V letošním roce vybudujeme vlastní vývojové oddělení a nyní hledáme vhodné spolupracovníky,“ vysvětluje Vladimír Hudec. „V souvislosti s výrobou se chceme soustředit na technologie, modernizaci strojového parku a na maximální efektivitu třískového obrábění. Při tom nabývá stále více na významu spolupráce s mateřskou firmou, ale i s univerzitami v České republice.“ Fischer Vyškov právě investuje 1,5 milionu eur do nových technologií třískového obrábění. Kromě toho bude nový závod vybaven technologiemi k optimalizaci toku materiálu, což znamená, že materiál bude uložen co možná nejblíže k obráběcím a balicím linkám.

Firma fischer je celosvětově vedoucí firmou na trhu ve vývoji nových produktů pro upevňovací systémy. Podle jednatele firmy přitom hraje důležitou roli udržitelnost. Podnik vyvinul speciální sortiment produktů. U řady fischer greenline se v první řadě jedná o první plastové hmoždinky, ale i o montážní maltu z převážně organických surovin. „Dodáváme komponenty pro upevňování izolačních materiálů, ale i izolační hmoždinky kotvící systémy pro montáž markýz, přečnívajících stříšek a jiných předmětů, které se upevňují na tepelně izolované fasády bez vytváření tepelných mostů,“ uvádí Vladimír Hudec. Výrobní závod pro upevňovací systémy má v České republice v sortimentu aktuálně okolo 1900 vyráběných položek. Jedná se hlavně o ocelové kotvy, které se vyrábějí třískovým obráběním. Fischer vyrábí v České republice různé produkty ve velké rozmanitosti. „Naše firma poskytuje obsáhlý servis, intenzívní technickou podporu, ale i podrobné školicí programy pro další vzdělávání,“ zdůrazňuje Vladimír Hudec.

Podnik působící po celém světě

Skupinu firem založil v roce 1948 Artur Fischer v Tumlingen, v místě v Severním Černém lese (Nordschwarzwald). Skupina vedená prof. Klausem Fischerem ve druhé generaci více než 35 let se v uplynulých 30 letech rozvinula do celosvětového podniku s 44 zemskými společnostmi a s prodejními místy ve více než 100 zemích. Člení se do čtyř obchodních oblastí: upevňovací systémy fischer, systémy automotive od fly fischer, fischertechnik a fischer Consulting.

Koncem uplynulého roku zaměstnávala firma fischer na celém světě 4423 spolupracovníků, z toho ve fischer Vyškov 314 a u fischer automotive systems v České republice okolo 400. Obchodní zastoupení fischer international v Brandýse nad Labem zaměstnává aktuálně 33 spolupracovníků. Většina produktů vyráběných v České republice se transportují do centrálního skladu do Tumlingen v Německu a odsud se rozesílají přes středisko Global Distribution Center do celého světa.

V České republice má skupina firem od roku 2008 také výrobu pro fischer automotive systems. Závod v Ivanovicích na Hané se od svého založení kontinuálně vyvíjel a před dvěma roky byl rozšířen. Vyrábí součásti pro známé automobilové výrobce. Firma fischer má kromě toho v České republice a na Slovensku tato obchodní zastoupení: fischer international Czech Republic v Brandýse nad Labem a fischer Slovakia na Slovensku.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...