1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Keestrack - CZ, s.r.o.

keestrack 19Drtiče a třídiče české výroby nalezly uplatnění po celém světe

Společnost Keestrack - CZ je významným výrobcem mobilních třídicích a drticích zařízení, které se prodávají po celém světě. Úspěšnost firmy je nepochybně spojena s jejím začleněním do nadnárodní korporace Keestrack Group. Ta svoje renomé zakládá především na odvaze k inovacím a lpění na kvalitě produktů a pracovních procesů. Společnost chce být výjimečná a vyrábí téměř všechny části svých strojů, přičemž dohlíží na kvalitu každého dílu.

 

Ve výrobě používá tu nejkvalitnější ocel, která je velmi lehká, ale zároveň pevná. Produkty opouštějící výrobní areály firmy poskytují bezkonkurenční výkon v širokém spektru oblastí použití. Strategie společnosti spočívá ve snaze neustále se zlepšovat, takže průběžně investuje do inovací strojů, aby si udržela náskok před konkurencí a zajistila si dlouhodobý úspěch.

Firemní politika je však ohleduplná k lidem a šetrná k životnímu prostředí: při zavádění inovací je myšleno na úsporu energií a vedení společnosti naslouchá jak svým zaměstnancům, tak i svým zákazníkům, kterým se snaží poskytovat přesně to, co potřebují. Nabízí jim plně integrovaný program péče, který zahrnuje náhradní díly, rychle opotřebitelné díly, servis a údržbu. Tyto služby zajišťuje specializovaný tým, který balíčky zákaznické péče přizpůsobuje individuálně na míru každému klientovi. Každý zákazník dostane přesně takovou podporu, jakou potřebuje a přesně v ten moment, kdy ji potřebuje. Keestrack nabízí klientům tři úrovně servisní smlouvy – inspekce, údržbu a produkt Excellence, jenž pokrývá údržbu i opravy. Navíc Keestrack poskytuje dálkovou analýzu spotřeby pohonných hmot a dalších informací potřebných k bezporuchovému provozu stroje prostřednictvím technologie Keestrack-er pomocí GPS. Nejen o vztahu k zákazníkům a jim nabízených službách jsme si povídali s Danem Burešem z firmy Keestrack drtiče+třídiče, s.r.o, která je oficiálním distributorem pro Českou a Slovenskou republiku.

Kdy se začala psát historie společnosti Keestrack - CZ? Které milníky v této historii považujete za nejdůležitější?

Založení prodejní a servisní firmy v roce 1988 byl první milník. Dalším významným mezníkem byl vývoj a výroba světově prvního stroje typu hrubotřídiče v roce 1996. Tímto revolučním hrubotřídičem, též nazývaným „4518“, vlastník a zakladatel firmy Kees Hoogendoorn perfektně vycítil urgentní požadavky zákazníků na robustnost a flexibilitu strojů. Dalším významným milníkem bylo založení velkovýroby v roce 2001, kdy Keestrack otevřel svůj první vlastní výrobní závod ve Šternberku. Umístění do středu Evropy perfektně kombinuje ideální logistické nároky s dlouhou tradicí ve strojírenství. Firma ve Šternberku začínala s pěti zaměstnanci včetně výrobního a logistického specialisty Ing. Waltera Kaisera, který je současným ředitelem společnosti. Nově založený závod převzal nejprve výrobu třídičů a v roce 2004 i výrobu drtičů. Prodej a servis strojů Keestrack zajišťují firmy Keestrack drtiče+třídiče se sídlem v Chrudimi pro Českou republiku a Keestrack drviče+triediče se sídlem v Bratislavě pro Slovenskou republiku.

Keestrack - CZ je součástí nadnárodní korporace. Jaké je její produktové portfolio?

Keestrack - CZ je součástí společnosti Keestrack Group. Ta je vlastněna jejími zakladateli Keesem Hoogendoornem a jeho ženou Annet Schoenmakerovou, kteří se dnes mohou spoléhat na své syny Petera a Freeka Hoogendoornovi sedící v dozorčích orgánech firmy. Dnes firma nabízí 22 modelů mobilních strojů v šesti výrobních řadách, přičemž 80 % je k dispozici v dieselelektrické hybridní variantě a 75 % v provedení plug-in, tedy s možností připojení na externí zdroj energie.

Věnujme se nyní českému podniku, jaké produkty zahrnuje jeho výrobní program? Lze jej roztřídit do segmentů a popsat?

Technologicky se Keestrack specializuje na mobilní pásové provedení strojů, které jsou snadno transportovatelné s hmotností od 15 do 75 ton. Tyto stroje se používají v lomech, pískovnách, dolech nebo při recyklaci stavebního odpadu.

Zaměřujete se pouze na sériovou výrobu, anebo svým klientům nabízíte také individuální řešení a produkty na míru?

V zásadě se jedná o sériovou výrobu, která je doplněna širokou škálou vybavení na přání zákazníka tak, aby uspokojila individuální potřeby v oblasti drcení a třídění.

Jakou zákaznickou podporu poskytujete svým klientům?

Pro zákazníky z České a Slovenské republiky je zajištěna plná prodejní, poprodejní a servisní podpora, která je umožněna umístěním výrobního závodu ve Šternberku, a tedy rychlou dodávkou veškerých náhradních dílů pro stroje Keestrack.

Do jakých průmyslových odvětví a na jaké trhy míří výrobky českého podniku?

Stroje Keestrack jsou určeny pro drcení a třídění materiálů v oblasti recyklace stavebního materiálu, v oblasti lomové a v rámci těžebního průmyslu. Tyto stroje již nalezly uplatnění ve více než 50 zemích celého světa.

Do jakých projektů jste v poslední době investovali a do jakých projektů plánujete investovat v budoucnosti?

V roce 2010 koupil Keestrack italského výrobce čelisťových drtičů OM Track. Neustálé vylepšování stávající výrobní řady a doplňování o nové technologie přinášejí další výzvy pro výrobní závod ve Šternberku. Jako reakce na druhý výrobní závod v Evropě v italském Ponzanu se opět masivně investuje do moderních technologií tak, aby byl Keestrack schopen vyrobit všechny komponenty sám. V roce 2009 zavádí společnost ve Šternberku antikorozivní zinkofosfátovou práškovou nano lakovnu poskytující vysoce kvalitní a trvalé povrchy na všech komponentech. První část rozšířování výrobních prostorů byla zahájena počátkem roku 2016. Na pětihektarovém pozemku vyrostla v barvách Keestracku moderní hala o rozloze 5-tisíc m². Druhá část expanze z plánovaných tří fází přidala v roce 2018 k celkové výrobní kapacitě dalších 8740 m² moderních výrobních prostor. Oba nové komplexy s celkovou investicí 6 mil. eur (154 mil. Kč) nabízejí nejmodernější pracovní prostředí pro naše zaměstnance. V krátké době bude zahájena třetí fáze expanze tak, aby na přelomu let 2019 a 2020 měly výrobní haly ve Šternberku celkovou rozlohu více než 35-tisíc m².

Jak se vyvíjel roční obrat vaší společnosti v posledních letech? Můžete uvést aktuální čísla?

Za rok 2018 je očekáván obrat kolem 100 mil. eur, tedy 2,5 mld. Kč.

Jaká je v současné době velikost vaší firmy co do počtu zaměstnanců?

V současné době pracuje ve výrobním závodu ve Šternberku více než 480 zaměstnanců.

Český trh se potýká s nedostatkem kvalifikované pracovní síly. Máte nějaký recept, kterým si udržujete své stávající zaměstnance a lákáte ty nové?

Moderní prostředí a zázemí úspěšné firmy s dlouholetou historií je recept pro získávání nových a udržení stávajících zaměstnanců.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...