1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

MANN + HUMMEL (CZ), s.r.o.

Mann HummelJednička v oblasti filtračních technologií

S více než 900 výzkumnými a vývojovými odborníky zaujímá skupina MANN + HUMMEL vedoucí pozici v oblasti filtračních technologií a naplňuje tak svoji firemní vizi. V současné době zaměstnává více než 17-tisíc pracovníků v 60 výrobních závodech po celém světě. Pobočku provozuje také v České republice.

Nedávno byla v tuzemsku otevřena vývojová a testovací laboratoř, kde probíhají nejrůznější zkoušky i kompletní validace produktů. Společnost také pravidelně investuje do dalšího rozvoje, a to jak technologického, tak personálního.

MANN + HUMMEL Group je předním vývojovým expertem na filtrační systémy. Dodává sériové výrobky i řešení pro mezinárodní automobilový a strojírenský průmysl. „Historie naší skupiny sahá až do roku 1941, kdy byla založena firma Filterwerk MANN + HUMMEL GmbH v německém Ludwigsburgu. Jméno dostala po svých zakladatelích – panu Adolfu Mannovi a panu Erichu Hummelovi. Na území České republiky zastupují skupinu MANN + HUMMEL Group tři společnosti. Dvě z nich, jmenovitě MANN + HUMMEL (CZ), s.r.o. a MANN + HUMMEL Service, s.r.o., sídlí v Nové Vsi na Třebíčsku a zaměstnávají přes 1 200 pracovníků. V Uherském Brodě pak sídlí společnost MANN + HUMMEL Innenraumfilter CZ, s.r.o., ve které pracuje téměř 250 zaměstnanců,“ představil působení firmy v tuzemsku Ing. Jiří Paroulek, jednatel společnosti MANN + HUMMEL (CZ), s.r.o.

Filtry pro každý automobil

Portfolio výrobků společnosti MANN + HUMMEL je poměrně široké. Zahrnuje vzduchové a sací filtrační systémy, kabinové filtry, kapalinové filtrační systémy, filtrační elementy pro údržbu a opravy motorových vozidel nebo plastové díly, jako jsou třeba plastová víka motorů či nádobky ostřikovačů. Tyto produkty jsou určené pro automobilový průmysl. „Naše firma se ale zabývá i výrobou produktů pro strojírenství nebo průmyslovou výrobu. Toto portfolio zahrnuje průmyslové filtry, programy na snížení emisí dieselových motorů, membránové filtry pro filtraci vody a další filtrační zařízení,“ doplnil Jiří Paroulek. Pokud se podíváme na výrobky společnosti MANN + HUMMEL, je zřejmé z jakých řad se bude rekrutovat klientela této firmy. „V rámci prvovýroby pro automobilový průmysl patří k našim předním zákazníkům desítky světoznámých značek. Naše filtry najdete v celé řadě osobních i nákladních automobilů. V segmentu „after market“ nám naše vzduchové, olejové a palivové filtry umožňují pokrýt kompletní sortiment filtrů pro všechny současné typy motorů,“ upřesnil jednatel společnosti.

Kvalita produktů společnosti MANN + HUMMEL je pro společnost zásadní a představuje klíčový faktor pro její úspěch na trhu. Systém řízení podniku zajišťuje, že výrobky nejen splňují, ale i překračují kvalitu, kterou zákazníci vyžadují. Tento fakt zdůrazňují mezinárodně uznávané certifikace, které firma získala. Jedná se například o ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 nebo ISO / TS 16949:2009.

Investice do strojů i zaměstnanců

Celkové tržby skupiny MANN + HUMMEL dosáhly v minulém roce kolem 2,68 miliardy eur. Společnost přitom pravidelně vynakládá investice do dalšího rozvoje. „Do rozvoje společnosti putují každoročně stomilionové částky a tento trend bude pokračovat i v následujících letech. Investice jsou plánované například do nákupu strojů a zařízení,“ sdělil jednatel společnosti a dodal: „V neposlední řadě investujeme do podpory rozvoje pracovních sil v našem regionu a samozřejmě také do našich zaměstnanců. Naší letošní nejvýznamnější investiční akcí byl projekt výrobní linky C3 v celkové výši přibližně 85 milionů korun. Díky této investici zásadně rozšíříme kapacitu výroby filtračních elementů.“

Nejsou to jen investice do zaměstnanců, které ze společnosti MANN + HUMMEL dělají zajímavého zaměstnavatele. „Jsem přesvědčen, že v porovnání s ostatními zaměstnavateli v regionu našim zaměstnancům nabízíme vskutku nadstandardní program finančních i nefinančních benefitů. K těm nejzajímavějším patří šest týdnů dovolené, 13. a 14. plat, příspěvek na jazykové vzdělávání, možnost umístění dětí ve firemní mateřské škole, závodní stravování či příspěvek na penzijní připojištění,“ vypočetl Jiří Paroulek.

Na své potenciální zaměstnance myslí společnost již v době jejich studia. Zavedla proto odborné stáže při studiu, které ve firmě mohou absolvovat studenti různých středoškolských i vysokoškolských oborů. „Z oblasti spolupráce se školami stojí za zmínku dlouhodobý projekt realizovaný ve spolupráci se středními průmyslovými školami v regionu. Studenti vybraných oborů absolvují rozsáhlou praxi v naší firmě v rámci svého odborného výcviku. Studentům vysokých škol nabízíme možnost psát u nás diplomové práce. Řada absolventů, ať již středoškolských či vysokoškolských, má následně možnost nastoupit do speciálního trainee programu nebo přímo na vybrané pracovní pozice,“ vysvětlil jednatel společnosti.

Vývoj a výzkum jako přidaná hodnota

Důležitou součástí skupiny MANN + HUMMEL je výzkum a vývoj. Za pobočkami významného výrobce filtračních systémů nezaostává ani firma v České republice. V servisním centru společnosti byla loni otevřena nová vývojová a testovací laboratoř. „Vývoj a výzkum je přidaná hodnota, která utváří budoucnost každé společnosti. Díky naší laboratoři, která je první a vůbec jedinou vývojovou testovací laboratoří na vzduchové a kapalinové filtry v naší zemi, jsme odlehčili kolegům z vývojového centra MANN + HUMMEL v Německu. Mnohé testy se nyní provádějí právě u nás. Probíhá zde například i testování sacího potrubí, kompletní validace produktů, zkoušky funkčnosti, životnosti i vlivu na životní prostředí,“ sdělil Jiří Paroulek. Dodejme, že v novém výzkumném centru s testovací laboratoří našlo pracovní uplatnění téměř 50 specialistů a další pracovníky společnost stále hledá.

Výzkumná činnost a vlastní vývoj umožňují společnosti MANN + HUMMEL udržet se na vedoucí pozici v oblasti výroby filtračních technologií. „Naším hlavním cílem je obhájit tuto pozici i v příštích letech, a to prostřednictvím výrobků špičkové kvality, poskytováním prvotřídního servisu a zaváděním nových technologií. Neustále se soustředíme na dodržování našich firemních hodnot, které nám poskytují jasnou platformu pro jednání se zákazníky, zaměstnanci a obchodními partnery. Zároveň vždy myslíme i na environmentální oblast,“ dodal jednatel společnosti.

Firemní hodnoty hrají ve společnosti MANN + HUMMEL skutečně zásadní roli. „Nejdůležitější z nich je pro nás respekt. Respekt k lidem, se kterými spolupracujeme. Respekt ke společnosti, ve které se pohybujeme. A respekt k životnímu prostředí, ve kterém žijeme. V průběhu celého roku se proto zapojujeme do života v našem regionu. Podporujeme děti, hendikepované spoluobčany, zapojujeme se do vzdělávacích, sportovních nebo kulturních akcí různého charakteru. Aktivně podporujeme ochranu životního prostředí nebo ekonomické využívání zdrojů, snažíme se o snižování emisí vypouštěných do ovzduší. Je to velký závazek do příštích let. Jde ale o závazek, který má smysl,“ uzavřel rozhovor o firmě MANN + HUMMEL Jiří Paroulek.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...