1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

TIRAD, s.r.o.

tirad 20Našim zákazníkům prodáváme přesnost

V Šašovicích u Želetavy je umístěné obráběcí centrum excelence nadnárodního koncernu Hillebrand. Vznikají tady rámy forem pro vstřikování plastů, jež jsou nesmírně přesné. Nároky na jejich přesnost v poslední době ještě rostou. Zkracují se také dodací lhůty a zvyšují se i ceny vstupů některých surovin. Obstát v celosvětové konkurenci pak není pro strojírenský podnik jednoduché.

„Už rok a půl cítíme, že Evropa ztrácí dech, a to kvůli sebevražedné politice představitelů Evropské unie. Na naše trhy pouštíme kohokoli, evropským firmám se s asijskými výrobci těžko soutěží,“ říká v rozhovoru Stanislav Veselý, jednatel společnosti TIRAD, s.r.o.

Značka TIRAD je součástí nadnárodní skupiny Hillebrand, která má kořeny v USA a působí celosvětově. Jak je koncern strukturován a jaké je postavení vašeho závodu?

Ve skupině Hillebrand je v současné době asi 60 firem, které mají na starost různé úkoly. Některé například dopravují suroviny, jako je železná ruda, jiné vyrábí takzvané horké strany do forem, další se starají o výrobu vstřikovacích nebo vyfukovacích lisů. Záběr skupiny je proto široký. Náš závod plní roli obráběcího centra excelence. Asi 30 % našeho obratu je generováno z dodávek sesterským firmám. Zbytek směřuje do špičkových nástrojáren po celé Evropě. Na starém kontinentu máme odběratele zejména v německy mluvících zemích, jako je Německo, Rakousko nebo Švýcarsko. Odběratele pochopitelně máme i v dalších státech, například ve Francii, Velké Británii, Švédsku či Dánsku. Ještě dodám, že obrat celé skupiny se pohybuje kolem 3 až 3,5 miliard dolarů. Jsme skutečně velká společnost s mezinárodním působením.

Už jste se dotkl výrobního programu ve vašem závodě. Co je vaším hlavním výrobkem?

Musím předeslat, že nemáme finální výrobek jako takový, plníme roli subdodavatele. Vyrábíme rámy forem pro vstřikování plastů, možná bych to ještě více specifikoval: jde o základny forem pro vícenásobné formy pro vstřikování plastů. Ze vstřikovacích lisů, do nichž díly dodáváme, vypadne od 48 do 196 výlisků na jedno stisknutí. Naši odběratelé kladou velmi vysoké nároky na přesnost výroby. Živí nás přesnost, prodáváme přesnost. Abych to specifikoval, tak potřebujeme docílit přesnosti sedmi mikrometrů na rozteči 1 metru, což je asi desetina lidského vlasu.

Jak vám při dodržování přesnosti pomáhají technologie?

Velmi. Mezi lety 2005 až 2015 jsme hodně investovali do nových technologií, více než 150 milionů korun. Nakoupili jsme například přesné portálové frézky. Investovali jsme také do prostředí výroby, veškeré prostory jsou klimatizované, aby byl výkyv teplot co nejmenší, protože i to má vliv na výslednou přesnost. Obecně pak pravidelně investujeme do obráběcích strojů a do softwaru.

Jaké jsou vaše výrobní kapacity?

Když se na ně podíváme z pohledu hodin, tak v rozhodujících operacích, což je hluboké (dělové) frézování, broušení na plocho, máme měsíční kapacitu 10-tisíc hodin. Jsme schopni vyrábět desky a díly až do váhy tři tuny a velikosti 3 x 1,5 metru. V tomto ohledu jsme největší závod v Evropě, maximálně si konkurujeme s jedním francouzským závodem, ten má ale o něco nižší obrat než my.

K čemu slouží finální výrobky, které se ze strojů vzniklých ve vašem koncernu vyrábí?

Naše produkty směřují do špičkových nástrojáren po celém světě, které vyrábí plastové obaly pro farmaceutický průmysl, parfumerii nebo pro drogistické výrobky. Vznikají na nich také například injekční stříkačky, uzávěry PET lahví a další plastové uzávěry.

Sledujete trendy ve vašem oboru? A jak se proměňují požadavky na vaše výrobky?

Jistě, trendy sledujeme, ani to jinak nejde. Stále se zvyšují požadavky na přesnost. A poslední dobou také na vizuální podobu výrobku, více než dříve jde o to, aby hezky vypadal. Zkracuje se také výrobní cyklus. Zatímco před nějakými 20 lety bylo normální dodat výrobky za sedm nebo osm týdnů, nyní je doba dodání čtyři až šest týdnů, což je asi o polovinu méně. Zároveň se musíme vypořádávat s asijskou konkurencí. Ta vytěžila Evropu, například z ní získala technologie a know-how, a díky nižším cenám vstupů vyrábí levněji. Čínské podniky, kterým se ztížily v poslední době podmínky na americkém trhu, pak samozřejmě chtějí uplatnit volné kapacity v Evropě.

Projevuje se to i na vašem obratu?

Už od poloviny roku 2018, kdy jsme dosáhli rekordního obratu 10,5 milionů euro, pociťujeme stagnaci, respektive pokles. Ukážu to na číslech. V roce 2018 jsme ztratili 7 % z trhu, tedy získali jsme z cen výrobků o 7 % méně. To pokračovalo i loni, pokles byl až o 25 %. I letošek ochlazení potvrzuje. Vnímáme nejistotu, nedělají se velké projekty, spíše ty menší, práce je méně, více se pereme o zakázky s konkurenty. Nyní jsme asi o 30 až 40 % níže oproti standardu, což je brutální. S tím se nedá dobrý hospodářský výsledek vymyslet.

A do toho ještě chybí lidé…

Přesně tak. U nás nyní pracuje kolem 165 pracovníků. A další nám chybí. Víte, v současné době je opravdu velmi náročné sehnat zkušené lidi, operátory CNC strojů. Každou firmu stojí výchova operátora CNC strojů peníze a čas. Chyba je i v současném školství. Ti, co k nám chodí z oborů mechanik-seřizovač, tak nemají dobrý základ. Musíme je třeba minimálně měsíce zaučovat, platíme je, učíme je. Pak samozřejmě záleží na jejich šikovnosti a touze zlepšovat se. A ta se, zdá se mi, poslední dobou ztrácí.

Udržujete si současné pracovníky i speciálními benefity?

Máme standardní benefity typické pro strojírenskou firmu. Obědy na pracovišti, různé slevové karty, za něž lze nakoupit produkty či služby levněji. A zaměstnancům, kteří nám přivedou nového člověka, pak nabízíme odměnu 20-tisíc korun.

Jaké jsou vaše plány do tohoto roku nebo do dalších let?

Hodně bude záležet na situaci. Zrovna jsem se dozvěděl, že jeden náš odběratel v Německu je v karanténě kvůli koronaviru. Celá firma. Uvidíme, co bude dál. Už asi rok a půl také cítíme, že Evropa ztrácí dech, a to kvůli sebevražedné politice představitelů Evropské unie. Na naše trhy pouštíme kohokoli, evropským firmám se ale těžko konkuruje, pokud jim každý rok roste cena elektřiny o 10 %, pokud zdražují vstupy, pokud musí splnit určitou minimální mzdu, zatímco asijské podniky vyplácí úplně jinou minimální mzdu, samozřejmě nižší, a nakupují suroviny levněji.

Budete se tedy snažit situaci spíše zvládnout, přežít?

Ano. Přežít je pro nás aktuální výzva. Evropský trh se smrskává. Uvedu zase příklad. Významná firma z naší skupiny, která působí globálně, operuje doslova po celém světě. Zákazníci v Evropě tvoří obrat této firmy za zhruba 86 milionů dolarů, obě Ameriky 85 milionů dolarů, Asie 156 milionů dolarů. Z toho je jasně vidět, kde je těžiště. Nechceme si to přiznat, ale reálně vidíme úpadek Evropy. Je to vina evropských i našich politiků, kteří slyší na křik hlučných menšin, ale nevidí realitu. Nám se pak opravdu těžko konkuruje, když nám pořád házejí klacky pod nohy, když se zdražuje proud, když nakupujeme dražší ocel a tak dále. Je smutné, že toto nikdo nechce slyšet a vidět.

Priemysel Dnes/Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...