1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Největší investicí bude v Chebu rozšíření průmyslového parku

vyrobna halaCheb - Zhruba 50 až 60 milionů korun dá v příštím roce Cheb do rozšíření průmyslového parku. Dlouho připravovaná a zatím odkládaná investice bude největší investicí města v roce 2014.

Umožní nabízet pozemky na dalších zhruba 40 hektarech, řekl dnes novinářům mistostarosta Tomáš Linda (ODS).

Stávající průmyslový park má 32 hektarů a je už zaplněný. "Posledním pozemkem v první etapě byl prodej společnosti Zimmer + Rohde. Ta bude zřejmě svůj závod dokončovat v únoru a má mít okolo 120 zaměstnanců," uvedl Linda.

Druhou etapu chtěl Cheb původně začít ještě letos, ale přesune se do rozpočtu na příští rok. Vybudováním komunikace a inženýrských sítí vznikne zázemí pro další investory, se kterými město už jedná nebo už má uzavřené smlouvy. Je mezi nimi například společnost Accolade a Panattoni, která chce postavit nájemní haly, HSV Polska, která se zabývá zpracování polypropylenu a další.

Stávajících deset firem v průmyslovém parku dává práci tisícovce lidí. Druhá etapa by mohla nabídnout místa další tisícovce. V Karlovarském kraji je to jednoznačně nejúspěšnější průmyslová zóna. Podle Lindy za to vděčí hlavně své poloze u silnice R6 a dosahu německé dálniční sítě, ale i zatím nevyčerpané nabídce pracovních sil.

Cheb začal se stavbou zóny už v roce 2002. "První etapa stála 120 milionů, ale asi 90 milionů z toho byla dotace. Ačkoli naším cílem od počátku nebylo, aby byl prodej pozemků ziskový, při započítání dotace se náklady na investice do ní vrátily. Má ale hlavně význam pro zaměstnanost ve městě a okolí. A Cheb se chce rozšiřovat," dodal starosta Pavel Vanoušek (ČSSD).

26.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI