1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Aircraft Industries prodal do Alžírska a Mosambiku čtyři L 410

aircraft-industries-let logoPraha - Kunovická firma Aircraft Industries prodala do Alžírska a Mosambiku čtyři letadla L 410. Odběratelem je regionální dopravce ACIA, který v minulosti již čtyři stroje od českého dopravce odebral.

Financování exportu strojů schválila Česká exportní banka (ČEB).

"Díky podpoře ČEB a EGAP se do světa rozletí další L 410. A vzhledem k našim aktivitám zejména na Dálném východě předpokládáme, že tento obchodní případ zahájí novou sérii exportu," uvedla generální ředitelka Aircraft Industries Ilona Plšková.

Pro exportní banku je to pátá spolupráce s tuzemským výrobcem letadel. "Rádi podpoříme vývoz L 410. Svým charakterem přesně odpovídá našim prioritám - preferovat export s vysokým podílem moderních technologií i v tak náročném odvětví jako je letecký průmysl," uvedl generální ředitel ČEB Karel Bureš.

Kunovický výrobce letadel Aircraft Industries loni dosáhl tržeb zhruba 1,8 miliardy korun, meziročně o 300 milionů korun méně. Společnost vyrobila plánovaných 16 letadel, stejný počet prodala. Letos by tržby společnosti měly převýšit dvě miliardy korun. Aircraft Industries by chtěla vyrobit 18 letadel a prodat jich 19.

Firma dokončuje projekt modernizovaného letounu L 410, kterých by v budoucnu chtěla vyrábět 24 až 30 ročně. Loni Aircraft Industries dodal první letoun do Nepálu a snaží se prosadit také na dalších trzích v Asii.

Aircraft Industries je největším českým výrobcem civilní letecké techniky. Navazuje na téměř osmdesátiletou tradici letecké výroby v Kunovicích. Stoprocentním majitelem firmy je ruský průmyslový holding UGMK.

10.03.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...