1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Brněnský podnik Frentech Aerospace loni mírně navýšil obrat

frentech aerospace buildingBrno - Brněnský podnik Frentech Aerospace, který podniká mimo jiné ve vesmírném průmyslu, loni mírně navýšil obrat na 154 milionů korun. Společnost vydělala 20 milionů korun. ČTK to řekl ředitel společnosti Pavel Sobotka.

Firma loni získala několik zakázek pro vesmírný průmysl celkem za čtyři miliony eur (asi 109 milionů korun). Letos chce podepsat nové v prakticky stejné výši. "Je to velice prestižní a pro nás důležité," uvedl Sobotka.

Firma například získala zakázku na dodávku struktur kryostatu pro satelitní systém MTG (třetí generace meteorologických družic). Do produkce pro vesmírný průmysl se pustila v roce 2009, kdy Česko vstoupilo do Evropské vesmírné agentury. "Loni jsme dokončili některé investice související s vesmírným průmyslem, například vybudování čistých prostor," uvedl Sobotka.

Dodávky pro vesmírný průmysl i tak tvoří menšinu obratu společnosti. Kolem 70 procent obratu firmy se týká leteckého průmyslu. "Letos se plán zvedl o více jak 30 procent, odběratelé po nás chtějí víc, jsme připraveni investovat asi 50 milionů korun do technologií," uvedl Sobotka.

Frentech Aerospace zaměstnává zhruba 90 lidí. Velká část její produkce míří k výrobci letadel značky Airbus. Většina výrobků společnosti směřuje na zahraniční trh.

10.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...