1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Česká zbrojovka bude na Slovensku vyrábět součástky

ceska zbrojovka logoUherský Brod - Uherskobrodská Česká zbrojovka bude společně se slovenským partnerem MSM Martin vyrábět ve slovenském státním podniku VOP Nováky některé díly pro ruční zbraně. Součástky pak převeze do Česka ke kompletaci.

Deníku E15 to řekl generální ředitel České zbrojovky Lubomír Kovařík.

Tempo růstu výroby bude záviset na tom, jak rychle se podaří České zbrojovce přesunout svou výrobní techniku na Slovensko. Postupně tu plánují zaměstnat 300 lidí.

Firma MSM Martin má podnik VOP Nováky od slovenské vlády pronajatý za 240.000 eur (zhruba 6,6 milionu Kč) ročně. Smlouvu o pronájmu podepsala v roce 2012 a kontrakt platí dvacet let.

Minulý měsíc začala Česká zbrojovka vyrábět část dílů v polském městě Radom. Firma spolupracuje s tamním podnikem Lucznik Radom. Podle serveru E15 dává spojení zbrojovky s Lucznikem šanci podílet se na významné zakázce pro polskou armádu v objemu přes 53 miliard korun.

Loni Česká zbrojovka založila výrobní a montážní závod v Brazílii, který má zásobovat brazilské ozbrojené složky. Jde o společný projekt s tamní společností RT Trading. Hlavním modelem tu je pistole CZ P-07, jejíž výroba se má v budoucnu zcela přesunout z Uherského Brodu do Brazílie.

Česká zbrojovka je jednou z největších českých zbrojařských firem. Firma má mateřský závod v Uherském Brodě. Kromě produkce zbraní v mateřském závodě vyrábí v Brně také zbraně pro sport a lov. V roce 2012 její tržby dosáhly při 181.000 kusech vyrobených zbraní 2,1 miliardy korun.

04.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...