1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Česká zbrojovka začala vyrábět část dílů v Polsku

ceska zbrojovka logoUherský Brod - Uherskobrodská Česká zbrojovka začala vyrábět část dílů v polském městě Radom. Firma spolupracuje s tamním podnikem Lucznik Radom.

Podle serveru dává spojení zbrojovky s Lucznikem šanci podílet se na významné zakázce pro polskou armádu v objemu přes 53 miliard korun.

Výroba součástek pro Českou zbrojovku byla součástí dohody, kterou podnik s Lucznikem uzavřel zhruba před třemi lety. "Při spolupráci s firmou Luzcnik Radom bude Česká zbrojovka prioritně využívat jejich výrobních kapacit ve výrobě hlavní," řekl E15.cz generální ředitel České zbrojovky Lubomír Kovařík. V Luczniku Radom zatím pracuje přibližně 400 lidí, ale podnik staví novou výrobní halu a rozšiřuje produkci, takže se počet zaměstnanců pravděpodobně zvýší.

Napojení na Lucznik může podle serveru pomoci České zbrojovce k účasti na zakázce na obnovu výzbroje polské armády. Objem tendru přesahuje v přepočtu 53 miliard korun. Polský trh sice chrání tamní zbrojovky před zahraniční konkurencí, ale polské firmy nezvládnou uspokojit tak velkou zakázku samy, takže zvou ke spolupráci partnery z ciziny, píše E15.cz.

24.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...