1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Do čela Aera přichází Giuseppe Giordo z italské skupiny Finmeccanica

aero vodochody logoVedení Aera po sedmi letech opouští Ladislav Šimek. „Bylo mi ctí pracovat v Aeru v týmu profesionálů a doufám, že jsem přispěl k budoucímu rozvoji firmy a projektu L-39NG,“ říká Šimek.

Od roku 2009, kdy Šimek přišel do Aera, společnost vyrostla o 800 zaměstnanců. Aero také restartovalo své vojenské programy, zejména se vrátilo k projektu L-39 a zahájilo vývoj jeho nové generace. Soustředilo se i na výraznou diverzifikaci kooperačních programů a podařilo se mu etablovat jako partner největších firem světového leteckého průmyslu.

Nový prezident Aera, Giuseppe Giordo, byl v letech 2011 –2015 ředitelem Alenie, největšího leteckého výrobce v Itálii s více než 11 tisíci zaměstnanci. V leteckém průmyslu působí ale již od roku 1990. V Alenii, která dnes patří do skupiny Leonardo Finmeccanica, byl Giuseppe Giordo zodpovědný mimo jiné za prodej vojenských cvičných letounů, ve kterém dosáhla Alenia za jeho vedení velkých úspěchů.

Změna v čele Aera tak koresponduje s nedávným prohlášením Penty, že chce do čela svých firem přivést více zahraničních manažerů. „Aero se za doby vlastnictví Penty posunulo k úzké spolupráci s globálními hráči v odvětví. Je to zásluha i Ládi Šimka. Aby se mohlo mezi globální hráče zařadit  definitivně, vidíme jako účelné, aby ho v dalším období  vedl manažer, který je ve své profesní historii mnohem více svázán s globálním leteckým odvětvím,“ řekl Zdeněk Kubát, investiční ředitel Penty.

13.06.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...