1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Evektor dodal 4 nové letouny SportStar RTC letecké akademii ve Venezuele

evektor logoEvektor je potěšen oznámit dodávku čtyř nových cvičných letounů SportStar RTC letecké akademii C.I.A.C.O. ve Venezuele.

C.I.A.C.O. - “Centro de Instruccion de Aviacion de Occidente” se sídlem na letišti Acarigua (SVAC) ve Venezuele, je profesionální letecká akademie pro výcvik pilotů certifikovaná Národním civilním leteckým úřadem Venezuely “INAC”. C.I.A.C.O. poskytuje škálu výcvikových kurzů pro budoucí letecké profesionály – výcvik soukromých pilotů (PPL), komerčních pilotů (CPL), palubního personálu, techniků letecké údržby a speciální kurzy pro zákazníky z Jižní a Střední Ameriky.

Pro podporu praktického výcviku letounech SportStar RTC letecká škola provozuje také dva letové simulátory SportStar, kterou jsou vybaveny interiérem kabiny, palubními deskami s digitální avionikou  a analogovými přístroji a vizualizačním systémem se 3 velkými obrazovkami. Servisní podpora pro flotilu SportStar RTC je zajišťována místní údržbovou organizací, která nabízí své služby také ostatním provozovatelům SportStaru v Latinské Americe.

Dva z dodaných letounu SportStar RTC jsou vybaveny moderní digitální avionikou SkyView se dvěma displeji od firmy Dynon Avionics a další dva letouny mají instalován tradiční 6-pack s analogovými přístroji.

SportStar RTC je EASA certifikovaných letoun pro výcvik PPL, nočních letů, CPL s jednomotorovými letouny a sólo lety pro nálet hodin v leteckých školách a aeroklubech. Moderní design, vynikající letové vlastnosti, nízké provozní náklady a spolehlivost prověřená v leteckých školách činí SportStar RTC vynikající výcvikovou platformou. Pro cestování soukromých pilotů letoun nabízí prostornou kabinu, nejvyšší užitečné zatížení ve své třídě a dolet až 1300 km.

Skupina Evektor je konstrukční a výrobní uskupení firem s téměř 50letými zkušenostmi v letecké výrobě a prodejní sítí ve 40 zemích světa. Společnost vyrábí lehké sportovní letouny a pracuje na vývoji dvoumotorového turbovrtulového letounu EV-55 Outback pro přepravu 9 až 14 cestujících. Evektor je dodavatelem obráběných a tvářených dílů pro civilní a vojenský letecký průmysl a má rozsáhlé vývojové aktivity v automobilovém a strojírenském průmyslu.

28.11.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...