1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Evektor dodal dva letouny SportStar RTC do Sky Flight Academy v Rakousku

evektor logoDva nové letouny SportStar RTC byly Evektorem dodány organizaci letového výcviku Sky Flight Academy v Rakousku.

Dodané letouny se mohou pochlubit moderním designem, pokročilým glass cockpitem Dynon SkyView s ADAHRS modulem, GPS navigací a systémem 3D-zobrazení terénu „Synthetic Vision“, dále balistickým záchranným systémem a za letu stavitelnou vrtulí KW-31. Vrtule KW-31 nedávno schválená pro letoun SportStar RTC Evropským úřadem pro bezpečnost letectví EASA, přináší zvyšení výkonových parametrů letounu a zároveň přispívá ke  snížení spotřeby paliva. Vynikající letové vlastnosti, nízké provozní náklady a snadná údržba dělají ze SportStaru RTC letadlo, které se perfektně hodí pro PPL výcvik v leteckých školách, což je přesně to, k čemu bude SportStar RTC využíván i ve Sky Flight Academy:

„Jako rakouské profesionální centrum leteckého výcviku s více než třemi tisíci výcvikovými hodinami ročně jsme hledali úsporný a spolehlivý letoun s typovou certifikací EASA. Minulý týden jsme obdrželi naše dva esteticky zkonstruované SportStary RTC. Okamžitě jsme si zamilovali jejich letové vlastnosti a vysoce kvalitní výrobní zpracování, stejně tak jako jedno z nejmodernějších řešení kokpitu v této třídě. SportStary RTC budeme používat jak pro základní výcvik pilotů a přelety, tak i pro vlekání kluzáků a demo lety pro další letecké školy a aerokluby v Rakousku. Všude tam, kde se objevíme s jedním z těchto dvou krásných letounů, vzniká nadšení." řekl Alfred Oberhofer, account manažer společnosti Sky Flight Academy. Sky Flight Academy GmbH, se sídlem v Kremži, je velmi populární leteckou školou v Rakousku, která zahájila provoz v roce 2009. Firma nabízí výcvik leteckých instruktorů a také integrované a modulární kurzy létání, typovou kvalifikaci a skupinovou kvalifikaci od výcviku pilotů soukromých letadel PPL až po výcvik pilotů dopravních letadel ATPL.

Evektor eviduje trvalý růst počtu objednávek SportStaru RTC od aeroklubů a leteckých škol. Kromě expedovaných 2 SportStarů RTC do Rakouska byly v posledních 3 měsících dodány čtyři SportStary RTC do aeroklubů ve Francii, dva do Aeroklubu Ursel v Belgii, jeden do Aeroklubu Ziemi Jaroslawske v Polsku a dalších pět SportStarů RTC bude dodáno do organizací leteckého výcviku začátkem prosince.

07.01.2016

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...