1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Evektor dodal zadní část trupu na montážní linku letounu L-39NG

evektor logoSpolečnost Evektor-Aerotechnik dodala zadní část trupu s kýlem nového cvičného bojového letounu L-39NG na montážní linku v Aero Vodochody Aerospace.

Kvalitativní přejímku dodávky provedl inspekční tým Aera ve výrobních prostorech firmy Evektor-Aerotechnik v Kunovicích 31. srpna. Přední část trupu L-39NG Evektor-Aerotechnik dodal v červnu 2018. Dodávka dalších tří sestav přední a zadní části trupu je naplánována ještě v tomto roce.

Roll-out letounu Aero připravuje na říjen 2018, kdy se představí celý nový cvičný letoun.

Na červnové výstavě Farnborough Air Show Aero oznámilo obchodní dohody se dvěma novými zákazníky pro letouny L-39NG – SkyTech z Portugalska a RSW Aviation z USA. Včetně kontraktu podepsaného se Senegalem má Aero objednávky na výrobu prvních 38 letounů.

L-39NG je moderní a efektivní lehký bojový a cvičný proudový letoun. L-39NG je letounem nové generace vycházejícím z legendárního proudového cvičného letounu L-39 Albatros, který je provozován vzdušnými silami ve více než 30 zemích. L-39NG má překonstruovanou konstrukci se sníženou hmotností a zvýšenou životností, je poháněn novými motory Williams FJ44-4M a vybaven nejmodernější integrovanou digitální avionikou.

02.10.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...