1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Excalibur Army uzavře partnerství s izraelskou zbrojní firmou

excalibur army logoPraha - Česká zbrojařská společnost Excalibur Army Jaroslava Strnada uzavře strategické partnerství s izraelskou Rafael Advanced Defence Systems, která vyvíjí, vyrábí a prodává pokročilé obranné systémy pro pozemní síly a námořnictvo.

Dodává mimo jiné věže pro obrněnou techniku včetně Pandurů, které má ve výzbroji česká armáda. Díky smlouvě podle mediální zástupkyně Excaliburu Kateřiny Navarové ušetří za servis i česká armáda.

Smlouvu zbrojaři podepíšou 20. května na brněnském veletrhu IDET. Spolupráce s Izraelci podle Navarové zefektivní servisní služby u Pandurů ve výzbroji české armády. Excalibur bude moct výrobky systémů Rafael zapracovat do bojových vozidel Pandur, BVP a Ascod s využitím výrobních závodů Excalibur Army, třeba ve Šternberku. Další bývalý opravárenský podnik vlastní Excalibur v Přelouči na Pardubicku. Skupina zaměstnává zhruba 400 lidí. 

Partnerství se společností Rafael podle ředitele Excalibur Army Petra Kratochvíla navazuje na existující spolupráci se společností General Dynamics European Land Systems (GDELS), která vyrábí kolový podvozek Pandur a pásový podvozek Ascod. Díky smlouvě s GDELS získal Excalibur Army licence k výrobě obrněných pandurů pro vybraná teritoria východní Evropy a Asie.

Výkonný viceprezident společnosti Rafael Giora Katz doplnil, že česká firma je ideální lokální a strategický partner pro Rafael. Partnerství podle něj umožní české armádě snazší přístup ke schopnostem a zkušenostem Rafaelu a rozšíří obchodní možnosti obou společností v Česku.

Excalibur Army se v poslední době dostala několikrát do médií. Je jednou z firem, která měla pronajaté haly v areálu muničního skladu ve Vrběticích, kde došlo k výbuchům. Její manažeři jsou také mezi obviněnými kvůli údajnému skladování zakázaných protipěchotních min.

20.05.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...