1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kanadský výrobce letadel Bombardier propustí 1700 zaměstnanců

bombardier logoToronto - Kanadský výrobce letadel a vlaků Bombardier plánuje propustit 1700 zaměstnanců své letecké divize, to znamená asi pět procent celkové pracovní síly. Firma to podle agentur AP a Reuters oznámila v sdělení zaměstnancům.

Bombardier se potýká s nepříznivou situaci na trhu a opakovaně odkládá uvedení svých letadel CSeries a Learjet 85 na trh.

Propouštění se dotkne 1100 ze 22.200 kanadských zaměstnanců firmy, z toho 80 procent z nich bude v Montrealu, kde má firma ústředí. Zbylá propouštění se budou týkat závodů v USA, kde pro firmu pracuje 5700 lidí.

Minulý týden Bombardier oznámil další odložení dodávek dlouho očekávaného dopravního letadla CSeries na druhou polovinu příštího roku. Firma má na tento letoun 198 závazných objednávek, což je méně, než předpokládala. Za celý loňský rok Bombardier získal o 19 procent méně nových zakázek na letadla než v roce 2012 a firma vyhlásila plán úspor.

V České republice kanadská firma působí prostřednictvím českolipské společnosti Bombardier Transportation CR. Ta dodává například komponenty pro vlaky pražského nebo pařížského metra nebo regionální vlaky pro německé a francouzské dráhy.

29.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...