1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

L-39NG zůstává prioritou Aera

aero vodochody logoNové vedení Aera představilo své první kroky a strategii pro budoucnost firmy. V polovině března se novým generálním ředitelem a prezidentem Aera stal Dieter John.

V minulých týdnech konsolidoval svůj tým a nyní představil, co Aero v nejbližší době čeká.

Strategie Aera vytyčená před téměř třemi lety předchozím vedením se jako taková nemění – firma se bude dále zaměřovat primárně na vojenské programy, tj. na vývoj a výrobu, opravy, údržbu a modernizaci letounů vlastní výroby. Program L-39NG zůstává nadále prioritou stejně tak jako údržba, opravy a modernizace letounů L-159 a L-39 sloužících v České republice i zahraničí. Současně bude Aero pokračovat v rozvoji třetího pilíře své obchodní činnosti jako významný dodavatel leteckých dílů a partner renomovaných leteckých výrobců.

Klíčovým úkolem Aera je dokončit certifikaci L-39NG – zcela nového proudového letounu – dle stanoveného certifikačního plánu a uzavřít další závazné smlouvy/objednávky.

Dalším úkolem je finanční stabilizace Aera. Vzhledem k souběhu několika faktorů se od konce roku 2018 Aero dostalo do složité finanční situace. Generální ředitel Dieter John a vlastník Aera, Penta Investments, podnikli rázné kroky ke zlepšení finanční situace firmy. Vedení firmy připravilo stabilizační strategii. Zároveň platí, že Aero i jeho akcionář budou nadále investovat do budoucnosti firmy a připravovat ji na udržitelný růst. Penta Investments jako vlastník Aera, stejně tak jako v minulosti, bude pokračovat ve finanční i nefinanční podpoře firmy.

Společný vzkaz všem partnerům Aera od akcionáře a generálního ředitele Dietra Johna zní:

„Projekt L-39NG zůstává prioritou Aera a pokračuje tak, abychom mohli dodat letadla dle smluvních ujednání s našimi zákazníky. Kromě toho budeme samozřejmě pracovat dál na stávajících i nových MRO kontraktech a na klíčových projektech v oblasti aerostructures. Implementace stabilizační strategie zachová naše vývojové a technické schopnosti a umožní budoucí růst a konkurenceschopnost. Aero existuje již 100 let a plánujeme další stovku načít dalšími prodeji nového L-39NG.“

26.04.2019

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...