1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Letouny L-159 zahájily provoz ve Spojených státech

aero vodochody logoAmerický partner Aera Vodochody, společnost Draken International sídlící v Lakelandu na Floridě, zahájila letový provoz své flotily letounů typu L-159E ALCA.

Od dodání první skupiny letounů se L-159 zúčastnily několika vojenských cvičení v Novém Mexiku a Nevadě. Draken celkově dostane 21 letounů L-159E, které se tak zařadí do jeho flotily po bok L-39 Albatros a A-4 Skyhawk. Jednou z hlavních misí L-159E ve službách Draken International v nejbližších letech je podpora US Air Force při vojenských cvičeních Red Flag. Prezident Aera Giuseppe Giordo označil zahájení provozu letounů ve Spojených státech za "start nové éry v historii L-159, které jsou zároveň vzhledem ke zvýšené poptávce po těchto strojích nabízeny v řadě dalších zemí. Podíl na výcviku nejmodernějších vzdušných sil na světě je skvělým důkazem kvality těchto letounů. Aero je nadšené, že může spolupracovat s tak profesionálním a zkušeným partnerem, jako je společnost Draken International."

L-159 spojuje dlouholeté zkušenosti Aera z vývoje vojenských proudových letadel, které řadí Aero mezi historicky největší výrobce této kategorie letounů na světě, s nejnovějšími pokroky v oblasti avioniky, motorů a systémů letounu. L-159 je navržen jako lehký bojový letoun optimalizovaný pro řadu úkolů typu vzduch-země, vzduch-vzduch a průzkumné mise. Letoun je vybaven víceúčelovým radarem pro všechny druhy počasí, denní a noční provoz a může nést širokou škálu standardní výzbroje NATO, včetně raket typu vzduch-vzduch a vzduch-země a laserem naváděných pum. Dvoumístný letoun L-159 vychází z konstrukce jednomístné verze L-159 a je primárně navržený pro pokračovací a operační výcvik. Konfigurace letounu L-159 může být přizpůsobena specifickým požadavkům zákazníka.

Draken International, sídlící v Lakelandu na Floridě, nastavuje nový standard v taktické podpoře letu. Společnost vlastní a provozuje největší soukromě vlastněnou letku bývalých vojenských letounů na světě, čítající přes sedmdesát letadel. Své letouny společnost používá k podpoře mnoha druhů vojenského výcviku po celém světě při garanci významné úspory prostředků. Pro vice informací navštivte

AERO Vodochody AEROSPACE a.s. se zaměřuje na vývoj a výrobu civilních a vojenských letadel a je největším leteckým výrobcem v České republice a jedním z nejstarších leteckých výrobců na světě. V oblasti civilního letectví je Aero partnerem největších leteckých výrobců v široké škále projektů. V posledních letech přitom přijalo zodpovědnost nejen za výrobu, ale i za vývoj strukturálních částí letounů díky několika risk-sharingovým programům. Aero je historicky největším výrobcem cvičných proudových letounů na světě a je stálým partnerem řady armádních letectev. Aero je zakládajícím členem Svazu českého leteckého průmyslu.

11.10.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...