1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Penta dostala pět nabídek na odprodej Aera Vodochody

aero vodochody logoPraha - O prodej tuzemského výrobce letadel Aero Vodochody má zájem pět firem. ČTK to potvrdil Martin Danko, mluvčí skupiny Penta Investments, která největšího výrobce letecké techniky v ČR vlastní.

Server Motejlek.com napsal, že jde o zahraniční investory, strategické i finanční.

Nabídku na odprodej leteckého výrobce oznámila Penta v polovině loňského roku s tím, že ale není o prodeji definitivně rozhodnutá. Společnost touto formou chtěla otestovat trh a zjistit, zda by za Aero Vodochody mohla dostat odpovídající cenu.

"Nabídky nyní vyhodnocujeme a následně se rozhodneme, zda budeme v procesu pokračovat, a nebo od prodeje odstoupíme, řekl ČTK Danko. Konkrétní termín, do kdy by chtěla mít společnost jasno, ale neuvedl. Podle něj by to nemělo trvat déle než několik měsíců. Podrobnosti k nabídkám nicméně společnost odmítla komentovat.

Penta převedla výrobní činnosti Aera do nově založené firmy Aero Vodochody Aerospace, kterou chce nabídnout k prodeji. Nevýrobní činnosti, tedy mimo jiné provoz vodochodského letiště, zůstávají v původní společnosti, kterou si Penta stále chce ponechat.

Penta koupila Aero Vodochody od státu v roce 2007 za tři miliardy korun. Od vstupu Penty do společnosti do roku 2012 dosáhl celkový kumulovaný zisk Aera 1,8 miliardy korun.

12.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...