1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Setkání České zbrojovky a.s. se zahraničními zákazníky

ceska zbrojovka logoUspořádat setkání s našimi zahraničními partnery, a to každé dva roky, se stalo nepsaným pravidlem České zbrojovky.

 

Letos přišel na řadu již XVII. ročník této tradiční akce, na kterou se jistě těší nejenom naši zákazníci, pocházející prakticky z celého světa, ale také my, zástupci České zbrojovky. Smyslem těchto setkání je představit novinky, na které se mohou naši partneři v nejbližších měsících těšit. A jsme rádi, že akci doprovází osobní, mnohdy i neformální a přátelská atmosféra.

Pozvání na tuto nevšední akci, která probíhala od 15. do 17. září v jihomoravském Znojmě, přijalo více než 100 obchodních zástupců České zbrojovky z téměř 50 zemí světa, a to celkem ze 6ti kontinentů naší planety. Tato skutečnost je důkazem o mimořádné oblibě tohoto druhu setkání u našich obchodních partnerů.

První den, 15. září, se nesl v duchu příjezdu našich hostů a prvních přátelských pozdravů. My organizátoři jsme však již připravovali všechny prostory, střelnice i veškerou techniku tak, aby se hned od brzkého rána dalšího dne mohl naplno rozběhnout veškerý náročný program.

Oficiální zahájení proběhlo v konferenčních prostorách znojemského hotelu Prestige. Speciálním hostem a moderátorkou celého pondělního programu byla dlouholetá reklamní tvář České zbrojovky, modelka Renata Langmannová. Úvodní prezentace patřily místopředsedovi představenstva a obchodnímu řediteli panu Ladislavu Britaňákovi, který promluvil na téma obchodní strategie České zbrojovky v nadcházejícím období. O nových směrech v prezentaci a propagaci našich výrobků následně hovořil vedoucí marketingu pan Karel Bařinka.

Po tomto krátkém informačním úvodu byli zákazníci rozdělení do dvou skupin. Pro každou z nich jsme připravili testy našich zbraní a nejedno překvapení na střelnicích v okolí Znojma. Praktickou prezentaci novinek a hlavně bezpečnost měli na starost produktoví manažeři s týmem dalších zkušených kolegů z CZ. Zatímco na střelnici v Hodonicích měli všichni účastníci setkání možnost vyzkoušet si střelbu z pistolí a vojenských zbraní, na střelnici v Oblekovicích je pak čekaly dlouhé zbraně, kulové i brokové. Samozřejmě došlo i na přepravu skupin mezi střelnicemi, aby všichni zákazníci mohli otestovat i další typy zbraní. A aby se testy staly zajímavějšími, měli všichni účastníci možnost změřit si své střelecké umění v několika soutěžích.

A jaká další překvapení jsme si pro naše hosty připravili? Jedním z nich byla ukázka mistrovské dovednosti při střelbě na asfaltové holuby sportovním střelcem týmu CZ-USA Davidem Millerem, který všem ukázal, že holuby je možno spolehlivě trefovat od pasu, dokonce i s brokovnicí nad hlavou a ještě při tom vyprávět historky. Druhým byla ukázka ozbrojeného přepadení konvoje a zajištění cílové osoby, kterou si připravili naši produktoví manažeři společně se zásahovou jednotkou příslušníků AČR. V obou případech hrály jednu z hlavních úloh samozřejmě zbraně CZ, které nemalou měrou přispěly k obrovskému úspěchu, jehož se obě ukázky zaslouženě dočkaly.

Po náročném celodenním programu a chvilce oddechu čekal na všechny zúčastněné další bod bohatého programu - slavnostní galavečer, který se konal ve Štukovém sále v prostorách Louckého kláštera. Výjimečnost celého večera pak podtrhla přítomnost generálního ředitele České zbrojovky, pana Lubomíra Kovaříka, který osobně přivítal každého hosta večera. Ve svém proslovu se ohlédl za největšími úspěchy České zbrojovky a také poodhalil našim partnerům některé plány do budoucna. Velmi milým překvapením pro naše zahraniční hosty bylo simultánní tlumočení projevu do několika světových jazyků. Došlo také na ocenění nejlepších zástupců z let 2011 a 2012, kteří si svá ocenění přebírali z rukou obchodního ředitel Ladislava Britaňáka a příslušných vedoucích jednotlivých obchodních teritorií.

Celým večerem opět provázela Renata Langannová a průběžně uváděla gradující body programu. Ten vyvrcholil velkou módní přehlídkou našich zbraní, která byla současně představením kalendáře CZ pro rok 2014.

Druhý pracovní den setkání měl ve své dopolední části za cíl seznámit zábavnou a nenucenou formou naše hosty s krásami a zajímavostmi Znojma i jeho blízkého okolí. Všichni zúčastnění tak měli možnost navštívit sklepení Louckého kláštera, pěchotní srub včetně muzea "Železné opony" a samozřejmě, jak jinak, moravský Malovaný sklep. Odpoledne bylo vyhrazeno individuálním jednáním obchodních manažerů se svými partnery z jednotlivých zemí.

V průběhu druhého společného, spíše neformálního večera, byly všem našim partnerům předány upomínkové plakety jako ocenění jejich práce a vzorné reprezentace České zbrojovky v příslušných zemích. Došlo také na vyhlášení vítězů v jednotlivých střeleckých soutěžích. To byl také závěr celého letošního úspěšného setkání s našimi zahraničními partnery, neboť již během následujícího rána a dopoledne se naši hosté rozjeli do svých domovů nebo za dalšími povinnostmi. Věříme, že odjížděli plni nevšedních dojmů a hlavně užitečných informací, které nejenom jim pomohou v další práci a Českou zbrojovku budou i nadále úspěšně reprezentovat v celém světě!

A co říci závěrem? Celá tato náročná akce by nemohla proběhnout bez téměř ročních příprav týmu pod vedením pana Borise Pappa. Poděkování však patří všem, kteří nám pomohli s přípravami nebo následně s průběhem akce.

23.11.2013

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...