1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Spolehlivost letounů Dreamliner je stále nedostatečná

boeing 787 dreamlinerOslo - Spolehlivost letounů Boeing 787 Dreamliner se zlepšuje, stále však není dostatečná. Uvedl to viceprezident americké společnosti Boeing Mike Fleming.

Dreamliner je považován za nejmodernější dopravní letadlo na světě, od uvedení do provozu ho však provázejí četné problémy.

V polovině loňského ledna bylo všech 50 letounů Dreamliner, které byly tehdy po celém světě v provozu, na několik měsíců odstaveno kvůli přehřívání baterií. Později se objevily také další technické problémy.

Podle Fleminga se nyní spolehlivost Dreamlinerů pohybuje kolem 98 procent, což znamená, že dochází ke zpožděním u zhruba dvou ze stovky letů. Spolehlivost tak stoupla z říjnových 97 procent, ale stále nedosahuje úrovně, se kterou by firma byla spokojena.

"Se současnou spolehlivostí tohoto letounu nejsme spokojeni. Letoun 777 dosahuje spolehlivosti 99,4 procenta. Tuto úroveň musíme zajistit také u letounu 787," uvedl Fleming na tiskové konferenci v Oslu. Tam sídlí letecká společnost Norwegian Air Shuttle, která patří mezi zákazníky Boeingu potýkající s největším problémy u Dreamlinerů, upozornila agentura Reuters.

03.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...