1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce motorů Rolls-Royce vymění výkonného šéfa

rolls-royce-jet-engineLondýn - Britský výrobce leteckých motorů Rolls-Royce oznámil nečekanou výměnu v nejvyšším výkonném vedení.

Do čela společnosti počátkem července nastoupí Warren East (53), bývalý šéf výrobce čipů ARM Holdings a jeden z nejúspěšnějších manažerů v britském technologickém sektoru.

East nahradí Johna Rishtona (57), který působil v čele firmy čtyři roky. Rolls-Royce v posledním roce trápí klesající zisky a rušení zakázek, kvůli němuž je společnost nucena propouštět.

East vedl ARM Holdings v letech 2001 až 2013, kdy z ní udělal přední světovou firmu ve vývoji mikročipů a nejhodnotnější britskou technologickou společnosti. Loni v lednu se East stal členem správní rady Rolls-Royce.

Akcie firmy reagovaly na zprávu vzestupem o tři procenta na osmiměsíční maximum. Od počátku loňského roku přitom ztratily 19 procent.

East převezme firmu v době, kdy uskutečňuje program restrukturalizace, s jehož pomocí si chce posílit konkurenceschopnost vůči americkému konglomerátu General Electric. Rolls-Royce plánuje zrušit 2600 pracovních míst z celkového počtu zhruba 55.000.

28.04.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...