1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Dopravní stavby v Hochtief CZ mají nového obchodního ředitele

hochtief1Praha - Divize Dopravní stavby ve společnosti Hochtief CZ má nového obchodního ředitele. Od 12. května se jím stal Zdeněk Soukup (52), informoval mluvčí společnosti Michal Talián.

Dvaapadesátiletý Soukup vystudoval Průmyslovou školu stavební v Děčíně a poté ČVUT Praha, obor Vodní stavby. Po promoci krátce pracoval v Chemopetrolu Litvínov, poté přešel na pozici hlavního stavbyvedoucí u firmy Vodní Stavby Praha. Od roku 1998 působil ve společnosti Stavby silnic a železnic (dnes Eurovia), kde s dvouletou přestávkou zastával po dobu 13 let různé manažerské pozice.

Divize Dopravní stavby společnosti Hochtief CZ se podílí například na výstavbě dvou stanic prodlouženi trasy metra V.A a jako subdodavatel také na stavbě pražského tunelu Blanka. Připravuje rekonstrukci a dostavbu Ústřední čističky odpadních vod v Praze. Podílela se i na stavbě vnějšího pražského silničního okruhu v úseku Slivenec - Lahovice.

Největší německý stavební koncern Hochtief působí v České republice od roku 1999. Tržby Hochtief CZ, která vznikla z bývalého státního podniku Vodní stavby, v roce 2011 přesáhly pět miliard, čistý zisk vzrostl o 20 milionů na 28 milionů korun. Aktuálně firma zaměstnává zhruba 1100 lidí.

22.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...