1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hyundai a Kia po problémech jmenovaly nového šéfa pro výzkum

kia-hyundai-logoSoul - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor Company a její sesterská firma Kia Motors jmenovaly nového šéfa společné divize výzkumu a vývoje.

Šestapadesátiletý Kim He-čin bude mít za úkol zlepšit pověst automobilky poté, co jeho předchůdce ve funkci Kwon Mun-sik před více než měsícem rezignoval kvůli problémům s kvalitou, napsala agentura Reuters. Jihokorejská automobilka své vozy vyrábí rovněž v České republice.

Kim v minulosti působil jako šéf vývoje motorů a převodovek. Předtím byl manažerem kontroly kvality v divizi výzkumu a vývoje.

Hyundai letos kvůli problémům s kvalitou musel přikročit ke svolání milionů automobilů ve Spojených státech, Jižní Koreji a dalších zemích, což reputaci automobilky podkopalo.

Automobilka Hyundai loni v průzkumu kvality společnosti J.D. Power klesla na 18. příčku z 11. místa v předchozím roce. Šéf společnosti Hyundai se v poslední době snažil omezit růst výroby a zaměřit se na větší kontrolu kvality.

Podle některých expertů, které citoval Reuters, Hyundai dosud kopíroval vývoj trhu. Potřebuje se však prý stát tím, kdo stanovuje trendy, a v tom hraje vývoj a výzkum klíčovou roli. Hyundai podle své výroční zprávy do výzkumu a vývoje loni investoval 1,63 bilionu wonů (85,9 miliardy Kč), tedy skoro dvě procenta příjmů. Oproti tomu německá automobilka BMW do výzkumu a vývoje vložila 5,2 procenta příjmů, tedy téměř čtyři miliardy eur (skoro 110 miliard Kč).

Hyundai tvoří společně s firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, zatímco Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.

30.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...