1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Jihlavský Bosch vede nový obchodní ředitel Ralph Carle

Bosch LogoJihlava - Jihlavský Bosch Diesel vede nový ekonomický ředitel Ralph Klaus Carle, od 1. května převzal rovněž pozici jednatele.

V čele závodu vystřídal Hermanna Butze, který z Jihlavy odešel po necelých čtyřech letech na jiné vedoucí místo v nadnárodní skupině Bosch. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy společnosti. Bosch, největší firma na Vysočině, zaměstnává ve výrobě dílů pro dieselové motory 4300 lidí.

Jednapadesátiletý Carle vedl v minulých čtyřech letech závod Bosch v brazilské Curitibě. Předtím pracoval pro Bosch Group v různých funkcích v Německu, Španělsku a v Turecku. Do firmy Bosch nastoupil v roce 1989 po ukončení vysoké školy. Carle je ženatý a má dvě děti. 

Bosch v Jihlavě vyrábí vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail. Od března má jihlavský závod také nového technického ředitele, výměna nastala rovněž po čtyřech letech. Místo Karstena Müllera nastoupil padesátiletý Stefan Hamelmann. Müller se stal technickým ředitelem závodu Bosch v německém Feuerbachu.

Bosch Group je mezinárodním dodavatelem technologií a služeb, ve svých závodech zaměstnává 360.000 lidí. Za rok 2014 vykázala celá skupina obrat 49 miliard eur (v aktuálním přepočtu 1342,6 miliardy Kč).

12.05.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...