1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kolínská automobilka TPCA má nového viceprezidenta Javiera Varelu

TPCA logoKolín - Kolínská automobilka TPCA má od 1. července nového výkonného viceprezidenta. Stal se jím Španěl Javier Varela (49), který nahradil Francouze Patrice Le Guyadera, jenž v TPCA působil tři roky.

ČTK o tom informoval mluvčí automobilky Radek Kňava. Automobilka začala v květnu vyrábět novou generaci vozů. Jedním z úkolů nového viceprezidenta bude podle Kňavy příprava rozjezdu třetí směny letos v říjnu a s tím spojený nábor stovek nových zaměstnanců.

TPCA Toyota Peugeot Citroën je společným podnikem Toyota Motor Corporation a PSA Peugeot Citroën. Na pozici prezidenta automobilky se vždy po několika letech střídají zástupci společnosti Toyota, funkce viceprezidenta se ujímají představitelé koncernu PSA.

Varela před příchodem do TPCA vedl ve Francii dva závody PSA Peugeot Citroën v Sochaux a Herimoncourtu. "TPCA je velmi dynamický a respektovaný hráč na poli evropského automobilového průmyslu s velmi dobrými výsledky. Osobně chci pomoci TPCA být ještě výkonnějším závodem," uvedl Varela, jenž pracuje v PSA Peugeot Citroën 25 let. V roce 1989 nastoupil do továrny ve Vigo ve Španělsku, což je největší závod PSA mimo Francii. Tam zastával různé pozice ve výrobě, logistice a strategii. Varela se podílel na stanovování strategie výroby všech závodů skupiny PSA Peugeot Citroën. V roce 2007 byl jmenován výrobním ředitelem v Argentině a v roce 2010 se tam stal prezidentem a generálním ředitelem.

Le Guyader se vrací do Francie, kde bude řídit závod Sevelnord a továrnu na výrobu převodovek ve Valenciennes na severu Francie.

Kolínské automobilce TPCA loni meziročně klesly tržby i zisk shodně o 13 procent. Tržby činily podle auditovaných výsledků 29,8 miliardy korun, zisk před zdaněním 278,1 milionu korun. Hlavním důvodem poklesu byly nižší prodeje a významná investice do přípravy výroby nových vozů. Sériovou výrobu nové generace vozů Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1 firma oficiálně zahájila koncem května.

08.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...