1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Koranda se stal členem představenstva Hochtief CZ

hochtief1Praha - Stavební společnost Hochtief CZ má nového člena představenstva. Dozorčí rada jím k 1. prosinci jmenovala Tomáše Korandu (45), který se zároveň stal výkonným ředitelem firmy.

ČTK informoval o tom mluvčí společnosti Michal Talián.

Koranda ve vrcholném orgánu doplní předsedu představenstva a generálního ředitele Tomáše Bílka a člena představenstva a ekonomického ředitele Jörga Mathewa.

Koranda absolvoval VUT Brno a v minulosti zastával například pozici ředitele závodu a prokuristy ve společnosti Alpine Bau nebo funkci ředitele direkce a člena představenstva ve společnosti Skanska DS. Do Hochtief CZ nastoupil v únoru 2013 a dosud působil jako specialista generálního ředitele.

Největší německý stavební koncern Hochtief působí v České republice od roku 1999. Tržby Hochtief CZ, která vznikla z bývalého státního podniku Vodní stavby, předloni přesáhly pět miliard, čistý zisk vzrostl o 20 milionů korun na 28 milionů korun. V roce 2011 firma zaměstnávala zhruba 1200 lidí. Aktuálně se Hochtief CZ podílí například na stavbě pražského metra v úseku Dejvická-Motol či vnějšího pražského silničního okruhu v úseku Slivenec - Lahovice.

12.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...