1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Maciej Opas bude výrobním a technickým ředitelem České rafinérské

ceska rafinerska logoPraha - Představenstvo České rafinérské dnes jmenovalo Macieje Opase (46) novým výrobním a technickým ředitelem společnosti. Firma to oznámila ČTK v tiskové zprávě. Opas nahradil ve funkci Lukasze Piotrowskyho.

Opas přichází do České rafinérské ze společnosti Polski Koncern Naftowy Orlen SA, kde pracoval od roku 1993. Působil tam od roku 2013 jako projektový manažer pro petrochemický výrobní segment se zodpovědností za přípravu, řízení a koordinaci investičních projektů ve výrobě. Mezi jeho další odpovědnosti patřila oblast bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

Česká rafinérská je jediným zpracovatelem ropy a výrobcem ropných produktů v České republice. Provozuje rafinérie ropy v Litvínově a Kralupech nad Vltavou. Byla založena 28. dubna 1995.

Česká rafinérská je společným podnikem Unipetrolu a zahraniční společnosti Eni International B.V. Maďarský ropný a plynárenský koncern MOL minulý týden oznámil, že podepsal dohodu o koupi menšinového podílu Eni v České rafinérské. Přednostní právo na podíl má ale Unipetrol, který je většinovým vlastníkem. Podíl Eni činí 32,4 procenta. Unipetrol vlastní polská ropná společnost PKN Orlen.

19.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...