1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nošovická automobilka Hyundai bude mít nového prezidenta

Hyundai LogoNošovice - Novým prezidentem společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) se od 1. května stane Tong U-čche, který nyní zastává pozici viceprezidenta HMMC zodpovědného za nákup a vývoj dílů.

Dosavadní prezident nošovické automobilky Jun Ha Kim byl pověřen vedením výrobního závodu Hyundai Motor Manufacturing Alabama v USA. Oznámil to mluvčí automobilky Petr Vaněk.

Tong U-čche pracuje ve společnosti Hyundai od roku 2000, kdy začínal v Divizi strategie nákupu v mateřské společnosti Hyundai Motor Company v Soulu. "Mnoho zkušeností získal v odděleních vývoje dílů společností Hyundai Mobis a Kia Motors, kde měl na starosti podvozky, vnější části vozu, elektronické součástky a multimedia; pozici viceprezidenta společnosti HMMC v Nošovicích zastává od července 2011," uvedl Vaněk.

Automobilka Hyundai vyrobila loni v Nošovicích 303.460 osobních automobilů. Provoz ve slezské továrně zahájila v listopadu 2008 a na plnou kapacitu tam vyrábí od září 2011. V podniku pracuje 3400 lidí, dalších přibližně 7000 zaměstnávají v regionu subdodavatelské firmy.

13.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...