1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Novým generálním ředitelem Kia Motors Czech je Vlastimil Čepička

KIA-logo bigPraha - Novým generálním ředitelem společnosti Kia Motors Czech, která je výhradním dovozcem vozů Kia do ČR, se stal Vlastimil Čepička (43). Od založení firmy v roce 1994 je v pořadí jejím třetím generálním ředitelem.

ČTK to oznámila mluvčí společnosti Kateřina Jouglíčková.

Předchozí ředitel Vít Pěkný z funkce odešel v listopadu. Firma pak na uvolněnou pozici vyhlásila výběrové řízení, ze kterého jako vítěz vzešel právě Čepička.

Čepička posledních šest let působil ve společnosti Fiat/FGA CEE, kde zastával několik manažerských pozic. Naposledy byl například odpovědný za obchodní plánování, prodeje, marketingové strategie nebo poprodejní servis pro ČR, Slovensko a Maďarsko. "Pod jeho vedením se celému regionu výrazně zvýšil podíl na tamních automobilových trzích," podotkla mluvčí.

V letech 1996 až 2008 Čepička pracoval například pro firmy Opel, General Motors Europe, Renault Trucks či WAG, kde zastával vedoucí a manažerské pozice. Pracoval také jako poradce pro obchod a rozvoj.

Značka Kia je na českém trhu letos 20 let. Minulý rok prodala v ČR 6300 aut, což je o dvacet procent méně než v roce 2012. Letos firma v Česku očekává nárůst prodeje o 200 a více vozů. Hospodářské výsledky za loňský rok firma ještě nezveřejnila, dlouhodobě však dosahuje mírného zisku. V žebříčku značek obsadila Kia na českém trhu v roce 2012 i 2013 šesté místo.

Kia motors má po celém světě osm továren. Je sesterskou společností Hyundai Motor. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů na Slovensku u Žiliny. Právě zde se bude vyrábět i inovovaný model Kia Sportage, model Kia Soul bude do České republiky dovážen z korejských závodů. Kapacita slovenského závodu je 300.000 vozů ročně a je využívána na sto procent. V rámci evropského regionu značka zatím neplánuje žádný další závod.

14.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...