1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Novým generálním ředitelem Net4Gas byl jmenován Andreas Rau

andreas rauPraha - Dozorčí rada českého provozovatele plynovodů Net4Gas jmenovala s účinností od 1. prosince Andrease Raua (45) novým generálním ředitelem. Jeho hlavním úkolem bude pokračování v rozvoji české přepravní soustavy.

Ve funkci střídá Thomase Kleefusse. ČTK to sdělil mluvčí Net4Gas Milan Řepka.

Rau začínal v roce 1997 u společnosti Ruhrgas AG Technical System Design v Essenu. Poté, co zastával různé pozice v technickém a obchodním řízení přepravy zemního plynu ve společnosti E.ON Ruhrgas AG, byl v roce 2006 jmenován členem představenstva společnosti eustream v Bratislavě, kde se později se stal předsedou. Do ledna 2013 pracoval v představenstvu Slovenského plynárenského priemyslu (SPP).

Rau vystudoval strojní inženýrství na Porúrské univerzitě v Bochumi a Evropská studia na Rýnsko-Vestfálském vysokém učení technickém (RWTH) v Cáchách.

Kleefuss se rozhodl opustit Net4Gas poté, co byl završen prodej Net4Gas společnostem Allianz Capital Partners (ACP) a Borealis Infrastructure v rámci mateřské skupiny RWE. Transakce byla avizována letos v březnu a uzavřena v létě. RWE prodala Net4Gas za 1,6 miliardy eur (40,9 miliardy korun).

Net4Gas provozuje více než 3600 kilometrů plynovodů a v rámci této sítě zajišťuje vnitrostátní přepravu a mezinárodní tranzit plynu. Společnost má více než 500 zaměstnanců. V roce 2012 Net4Gas dosáhl čistého zisku po zdanění 6,8 miliardy korun, tržby činily deset miliard korun.

03.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...