1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Novým ředitelem Aston Martin bude Andy Palmer z Nissanu

Andy PalmerLondýn - Britský výrobce luxusních vozů Aston Martin vybral nového generálního ředitele. Stane se jím Andy Palmer (51), který nyní působí v japonské automobilce Nissan.

Aston Martin je bez generálního ředitele od loňského listopadu, kdy po dosažení 70 let odstoupil bývalý ředitel Ulrich Bez.

Brit Palmer je diplomovaný inženýr a v automobilovém průmyslu se pohybuje 35 let. Podle zpravodajského serveru BBC začínal jako učeň ve společnosti Automotive Product a později přešel do firmy Austin Rover. Od roku 1991 pracoval v Nissanu a mimo jiné tam vedl divizi Infinity.

Aston Martin, jehož auty jezdil i legendární agent 007 James Bond, v poslední době bojuje s konkurencí větších luxusních automobilek a masivně investuje do vozů a technologií. Podnik mimo jiné oznámil investici 500 milionů liber (17,5 miliardy Kč) do rozšíření svého výrobního závodu v Gaydonu. Dohodl se také na užší spolupráci v oblasti motorů a elektroniky s německým Daimlerem.

Aston Martin prodává auta ve 41 zemích světa a je jediným větším světovým výrobcem luxusních sportovních vozů, který není propojen s žádnou velkou automobilkou. Podíly ve firmě vlastní investorské firmy z Kuvajtu a italský soukromý investiční fond Investindustrial. Necelých pět procent v automobilce má i německý výrobce automobilů Daimler.

10.09.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...