1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Novým ředitelem SmVaK se stal Anatol Pšenička

water tap 2Ostrava - Novým generálním ředitelem společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava (SmVaK) se dnes stal Anatol Pšenička.

Dosavadní dlouholetý ředitel Miroslav Kyncl bude dál zastávat funkci místopředsedy představenstva a bude také působit jako profesor v akademické sféře. ČTK to sdělila mluvčí firmy Eva Špirochová.

Čtyřiačtyřicetiletý Pšenička zastával pozici generálního ředitele společnosti 1.SčV a Středočeských vodáren z nadnárodní skupiny společnosti Veolia Environnement a odborného konzultanta společnosti Ondeo Services CZ z nadnárodní skupiny SUEZ Environnemet. "Do SmVaK nastupuji s tím, že společnost je zisková a stále roste, půjde mi tedy především o pozitivní vztahy s našimi zákazníky, s veřejnou správou a samosprávou v regionu. Cílem je samozřejmě také posílit značku společnosti, její pozici na trhu i vnímání," uvedl Pšenička.

Severomoravské vodovody a kanalizace jsou jednou z největších tuzemských vodárenských firem. Vodu dodávají zejména na Frýdecko-Místecku, Karvinsku, Novojičínsku a Opavsku, ale také do pohraniční oblasti Polska. V roce 2013 dosáhla společnost čistého zisku 388,6 milionu korun a tržeb 2,16 miliardy korun. Většinovým vlastníkem firmy je španělská společnost Aqualia Czech.

27.04.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...