1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Novým ředitelem výroby kopřivnické Tatry bude Jan Rulec

tatra logoKopřivnice - Novým ředitelem výroby společnosti Tatra Trucks, které patří kopřivnická automobilka Tatra, bude od 22. dubna osmapadesátiletý Jan Rulec.

Výrobní úsek dočasně řídil Václav Devera, který se nyní vrací do společnosti Excalibur Group. ČTK to sdělil mluvčí Tatry Andrej Čírtek.

"Stěžejním úkolem nového manažera bude optimalizace výroby, která vyplývá z restrukturalizační strategie společnosti," uvedl mluvčí. Rulec je podle něj zkušeným odborníkem. Působil například více než 16 let ve společnosti Iveco Czech Republic, která vyrábí a prodává autobusy, mimo jiné ve funkci ředitele závodu Vysoké Mýto.

"Rozšíření top managementu společnosti Tatra Trucks o zkušené manažery je součástí restrukturalizačních kroků pod vedením generálního ředitele Petra Karáska. Jedním z cílů nového managementu je i optimalizace procesů výroby a pružnější reakce při plnění jednotlivých zakázek," uvedl Čírtek.

Společnost Tatra Trucks vlastní čeští podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera. Noví majitelé získali loni automobilku v dražbě, kam se dostala kvůli dluhům. Tatra loni vyrobila 763 a prodala 722 vozidel. Letos plánuje prodej 760 vozů. Předběžné tržby firmy za rok 2013 dosáhly 2,99 miliardy korun. V automobilce pracuje přes 900 lidí, dalších asi 600 v několika dceřiných společnostech.

24.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...