1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Odstoupil výkonný šéf největší polské energetiky PGE

pge logoVaršava - Z čela výkonného vedení největší polské elektrárenské společnosti PGE odstoupil Krzysztof Kilian. Je to důsledek nedávných změn v představenstvu, sdělila společnost.

PGE má na starosti zásadní polské energetické investice včetně plánu výstavby první jaderné elektrárny v zemi a projektu velké uhelné elektrárny v Opole na jihu země.

Kilian rezignoval "z významných důvodů, zejména s ohledem na změny v představenstvu z 25. října a jejich důsledky," uvedla PGE podle agentury Reuters. Tehdy firma odvolala z vedení Kilianovu blízkou spolupracovnici Boguslawu Matuszewskou.

Kilian působil jako generální ředitel PGE od loňského března a měl dobré vztahy s polským premiérem Donaldem Tuskem, dokud se nepostavil proti projektu elektrárny v Opole, který bude podle něj za současných cen elektřiny ztrátový. Firma plán nejprve odmítla, vláda ji ale přiměla, aby vzhledem k hrozbě nedostatku energie v budoucnu projekt za 11,6 miliardy zlotých (754 miliard Kč) vrátila do hry.

Úřadujícím výkonným šéfem PGE se stane Kilianův náměstek Piotr Szymanek. Dozorčí rada společnosti zároveň vypsala řízení na nového generálního ředitele a členy představenstva.

20.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...