1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Pražská plynárenská má nové vedení, ředitelem Zmátlík

petr-zmatlikPraha - Představenstvo Pražské plynárenské (PP) na pozici generálního ředitele jmenovalo odborníka na energetiku Petra Zmátlíka, který působil ve firmě PricewaterhouseCoopers.

Na pozici obchodního ředitele vybralo Aloise Těšitele, který má zkušenosti z vedení Středočeské plynárenské. Novým finančním ředitelem se stal zkušený slovenský manažer Miroslav Nosál, který od loňska působil jako předseda představenstva PP. Většinu v plynárenské firmě ovládá Praha.

Hlavní město na začátku měsíce dokončilo akvizici skupiny Pražská plynárenská, která je druhou největší plynárenskou distribuční společností v ČR. Šlo o obchod za zhruba šest miliard korun. Asi čtvrtinový podíl od E.ON získala Praha po dvouletém vyjednávání.

Už na začátku roku kvůli plánovanému obchodu opustili pozice dosavadní ředitelé - dlouholetý generální ředitel Milan Fafejta, finanční ředitel Jiří Hamšík a obchodní ředitel Josef Hais.

"Nově jmenované vedení je složeno z renomovaných špičkových odborníků, kteří již v minulosti prokázali své schopnosti v rámci manažerského řízení a zároveň disponují i dlouhodobými zkušenostmi v oblasti energetického trhu," uvedlo představenstvo v tiskové zprávě.

Pražská plynárenská předloni hospodařila s čistým ziskem 673 milionů korun. Na dividendách akcionářům vyplatila celkem 633,5 milionu korun.

10.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...