1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Předsedou představenstva distribuční společnosti EG.D je Marian Rusko.

E on logo 1České Budějovice - Novým předsedou představenstva distribuční společnosti EG.D ze skupiny E.ON je ode dneška Marian Rusko. Ve funkci nahradil Zdeňka Bauera, který opouští společnost po téměř 40 letech. Rusko bude zároveň i jednatel společnosti E.ON Česká republika. Informoval o tom mluvčí firmy E.ON Roman Šperňák.

 

"Mým úkolem je společně se zaměstnanci připravit naši společnost na energetickou tranzici a další změny, které nás v tomto oboru čekají. Vlivem nových technologií totiž dochází k zásadnímu posunu směrem k decentralizaci, e-mobilitě a digitalizaci a mění se také přístup spotřebitelů elektřiny, kterým musíme nabízet zajímavá řešení," uvedl Rusko, který je absolventem ekonomické fakulty na Univerzitě Giessen v Německu. Po studiu působil nejprve v bankovním sektoru, ke skupině E.ON se přidal v roce 1998.

"Zdeněk Bauer po sobě zanechal ve skupině E.ON za těch téměř 40 let nesmazatelnou stopu, na kterou teď budeme v cestě za chytrou distribuční sítí dále navazovat. Kromě jeho komplexní znalosti energetického prostředí i businessu oceňuji také jeho skvělé vztahy k lidem v EG.D a od montérů po manažery," uvedla generální ředitelka skupiny E.ON v ČR Claudia Viohl.

Dvě klíčové společnosti skupiny E.ON ČR, firmy EG.D a E.ON Energie, měly loni v součtu zisk po zdanění 6,07 miliardy korun. Meziročně zisk obou společností stoupl zhruba o miliardu. Na růstu se významně podílela firma E.ON Energie, které loňský zisk po zdanění vzrostl o 56 procent na 2,28 miliardy. Tržby obou firem se meziročně zvýšily v součtu o necelých sedm procent na 73,6 miliardy korun.

Česká energetická skupina E.ON má asi 3500 zaměstnanců. Prostřednictvím své distribuční sítě dlouhé 66.000 kilometrů zásobuje elektřinou 1,1 milionu zákazníků především z jižních Čech, Vysočiny a jižní Moravy. Její tržní podíl činí asi 21 procent. V distribuci plynu disponuje více než 4000 kilometrů dlouhou sítí, zásobuje 110.000 odběrných míst a její podíl na trhu s plynem v ČR je asi 10,5 procenta.

07.07.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...