1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prezidentem Sdružení autoprůmyslu bude další dva roky opět Jahn

martin jahnPraha - Prezidentem Sdružení automobilového průmyslu bude další dva roky opět exministr Martin Jahn. Rozhodla o tom valná hromada. Jahn působí v dozorčí radě Škody Auto a jako ředitel pro firemní flotily automobilky Volkswagen.

Sdružení to oznámilo v tiskové zprávě.

Viceprezidenty zůstávají předseda představenstva Brano Group Pavel Juříček, generální ředitel Hella Autotechnik Marek Ryšavý a člen představenstva Škody Auto Bohdan Wojnar.

"Na evropských trzích, které jsou pro český automobilový průmysl klíčové, stále panuje složitá situace. V posledních měsících však nastalo určité oživení a naše firmy začaly opět zvyšovat produkci. Meziroční pokles proto bude zřejmě jen minimální," uvedl Jahn. Dobrou zprávou do budoucna podle něj je, že všechny české automobilky inovovaly své modelové řady, a jsou tak dobře připraveny utkat se s konkurencí. "Přesto nesmíme polevit v úsilí o diverzifikaci aktivit směrem k rostoucím trhům zemí BRIC (Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jižní Afriky)," dodal.

Sdružení ustavilo revizní skupinu, ve které zasednou prokurista TÜV SÜD Czech Tomáš Hrdlička, předseda představenstva Jihostroje Jiří Gerle a generální ředitel Agados Petr Ostrý.

Do Sdružení automobilového průmyslu je v současnosti zapojeno 152 výrobců vozidel, jejich skupin, dílů a příslušenství a dalších firem. AutoSAP je aktivním členem Svazu průmyslu a dopravy ČR, Hospodářské komory ČR a dalších organizací. Členské firmy AutoSAP vytvářejí 20 procent průmyslové výroby a exportu ČR a přímo zaměstnávají téměř 110.000 osob.

11.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...