1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

BOHEMIA SEKT uleví životnímu prostředí. V Mikulově postavil novou čističku vod

Bohemia sekt logoStarý Plzenec - Vinařství Víno Mikulov, které patří do skupiny BOHEMIA SEKT, uvedlo do provozu vlastní čistírnu odpadních vod. Celková investice včetně stavebních prací dosáhla 28 milionů korun.

Výstavba nové čističky byla zahájena v srpnu 2019 a do ostrého povozu uvedena v červnu letošního roku. Využívá technologii anaerobního čištění, která výrazně zlepšuje čistotu vody následně vypouštěné do kanalizace. Organicky znečištěná voda prochází několikafázovým systémem mechanicko-biologického čištění, které ničí nežádoucí odpadní látky. Jako vedlejší produkt anaerobního čištění vzniká kvalitní bioplyn, tedy čistá a ekologicky šetrná energie, který vinařství využívá k vytápění provozu.

Parametry čistírny odpadních vod zvolilo vinařství s ohledem na požadavky nové moderní lisovny hroznů, kterou společnost plánuje uvést do provozu pro sklizeň roku 2021. Nová lisovna hroznů dokáže zpracovat až 8 milionů kilogramů hroznů s možností rozšíření na 12 milionů.

„Vzhledem ke kapacitám lisovny hroznů jsme potřebovali maximálně spolehlivé a kvalitní řešení odpadních vod. Proto jsme zvolili špičkovou technologii mechanicko-biologického čištění i velkorysou kapacitu, která bez problémů pojme celé denní maximum odpadní vody jak v běžném provozu, tak i v čase vinobraní, kdy se objem zvyšuje,“ říká ředitel vinařství Víno Mikulov František Drahonský.

12.10.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...