1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Karlovarská Becherovka dokončila sestěhování svých provozů

becherovka bottlesKarlovy Vary - Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB) dnes otevřela nový moderní expediční sklad v Karlových Varech - Bohaticích.

Dokončila tak sestěhování všech svých provozů, které měla po městě a okolí, do jednoho závodu. Umožní to flexibilněji reagovat na poptávku i snížení nákladů, řekl ČTK výrobní ředitel Becherovky Vladimír Darebník.

"Záměr stavby nového skladu vzniknul už před pěti lety. Ale pak přišla ekonomická krize a my jsme přípravu stavby přerušili. Teprve letos jsme se k němu mohli vrátit," uvedl Darebník. Objekt na ploše 1500 metrů čtverečních stál asi 50 milionů korun. Protože jde o sklad s likérem, musel být postaven jako sklad na hořlavé materiály. Má proto moderní zabezpečovací, monitorovací a hasicí systémy.

Světoznámá likérka byla loni tvrdě zasažena metanolovou aférou. Zákaz prodeje lihovin loni v září a hlavně prudký pokles poptávky z ciziny způsobil JBKB ztrátu zhruba 100 milionů korun. "A zatímco prodej v Česku se po konci prohibice vrátil do normálního stavu poměrně rychle, u exportu teprve nyní dosahujeme objemu jako před prohibicí," uvedl Darebník.

Podepsalo se to i na hospodářských výsledcích firmy. Ve fiskálním roce 2012/2013 skončila ziskem před zdaněním 171 milionů korun. Proti předchozímu roku to ale byl pokles o 80 milionů. "V tomto účetním roce bychom se chtěli dostat zpět na úroveň roku 2011/2012," dodal Darebník.

Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka je součástí koncernu Pernod Ricard. Na českém trhu distribuuje kromě vlastní Becherovky i 40 známých světových značek alkoholu.

05.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...