1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Photon Energy postavila velkou střešní elektrárnu v Austrálii

solar panel
Praha - Mezinárodní společnost s českými kořeny Photon Energy postavila v Sydney jednu z největších střešních solárních elektráren v Austrálii.

Spotřeba zemního plynu v ČR ve čtvrtletí klesla o pětinu

gas fire big
Praha - Spotřeba zemního plynu v Česku v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesla o téměř pětinu na 2,7 miliardy metrů krychlových plynu. Za poklesem stojí mimořádně teplé počasí.

Itálie by prý mohla nahrazovat ruský plyn dovozem z jiných zemí

italian-flag
Řím - Itálie by mohla zvýšit dovoz zemního plynu z Alžírska, Libye a Nizozemska, pokud by ukrajinská krize narušila dodávky této suroviny z Ruska. Agentuře Reuters to řekl náměstek italského ministra průmyslu Claudio De Vincenti.

Rusko přerušilo dodávky nafty potrubím na Ukrajinu a do Maďarska

transneft- pipeline
Moskva - Ruský provozovatel ropovodů Transněfť v dubnu zastavil dodávky nafty prostřednictvím potrubí vedoucího na Ukrajinu a do Maďarska. Důvodem je nejistota ohledně vlastnictví tohoto potrubí. Agentuře Reuters tořekl mluvčí společnosti Transněfť.

Čtvrtletní zisk automobilky BMW stoupl o více než desetinu

BMW Logo1
Mnichov - Německá automobilka BMW v letošním prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 11 procent na 1,5 miliardy eur (zhruba 41 miliard korun) navzdory růstu investic do nových modelů a továren.

Čínská Baosteel se uchází o australského těžaře rudy Aquila

metalurgia
Sydney - Přední čínská ocelářská společnost Baosteel Resources nabídla ve spolupráci s australským partnerem převzetí australského těžaře železné rudy Aquila Resources. Nabízí za něj zhruba jednu miliardu dolarů (asi 20 miliard Kč).

Novým generálním ředitelem Kia Motors Czech je Vlastimil Čepička

KIA-logo big
Praha - Novým generálním ředitelem společnosti Kia Motors Czech, která je výhradním dovozcem vozů Kia do ČR, se stal Vlastimil Čepička (43). Od založení firmy v roce 1994 je v pořadí jejím třetím generálním ředitelem.

Lockheed čeká díky Ukrajině zájem o svůj protiraketový systém

lockheed martin logo
Frankfurt - Americký zbrojní koncern Lockheed Martin si od krize na Ukrajině slibuje zvýšení poptávky po svém novém systému protiraketové a protiletecké obrany MEADS a po bojových letounech F-35.

Firmě Honeywell Aerospace Olomouc loni klesly tržby i zisk

honeywell logo
Hlubočky - Společnosti Honeywell Aerospace Olomouc, která v Hlubočkách u Olomouce vyrábí a opravuje letecké motory, loni klesly tržby o 256 milionů korun z rekordních 3,372 miliardy korun v roce 2012 na 3,116 miliardy korun.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...