1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Opelu se loni po 15 letech podařilo zvýšit podíl v Evropě

opel logo 2
Frankfurt - Německé automobilce Adam Opel, která patří americkému koncernu General Motors, se loni podařilo po 15 letech zvýšit podíl na evropském trhu.

Junker staví v Holicích školící středisko za stovky milionů korun

junker logo
Holice - Společnost Junker staví v Holicích na Pardubicku školicí středisko. Trh práce nenabízí dostatečně kvalifikované lidi, proto si je výrobce brousicích strojů musí zaškolit sám.

V Kanadě se loni prodal rekordní počet aut

canada-flag
Toronto - Prodej automobilů v Kanadě v loňském roce navzdory pomalému hospodářskému oživení stoupl o čtyři procenta na rekordních 1,74 milionu vozů.

Škoda loni zvýšila prodej v Polsku o 13 pct, byla jedničkou trhu

Skoda logo2
Varšava - Česká automobilka Škoda Auto zůstala i v loňském roce největším prodejcem osobních automobilů na polském trhu a svůj podíl na něm si ještě zvýšila. Prodala tam 36.395 vozů, což je o 13,1 procenta více než předloni.

Boeing loni dodal odběratelům rekordních 648 letadel

boeing logo1
Seattle - Americký výrobce letadel Boeing loni dodal odběratelům rekordních 648 letadel. Celkem firma získala 1531 objednávek na letadla a po odečtení zrušených kontraktů počet potvrzených objednávek činil 1355.

KYB začala v Chrudimi vyrábět pružiny do tlumičů

KYB logo
Chrudim - Společnost KYB Chita Manufacturing Europe dokončila na sklonku loňského roku v průmyslové zóně v Chrudimi novou halu a začala vyrábět vinuté pružiny do tlumičů pro automobily. Ročně jich vyrobí až 1,5 milionu.

Boeing zůstává u Seattlu, zaměstnanci přistoupili na dohodu

boeing logo2
Seattle - Nový Boeing 777X se bude vyrábět u Seattlu v americkém státě Washington, kde firma vznikla. Rozhodli o tom odboráři, kteří tak přistoupili na nabídku firmy.

Provozy Evraz Vítkovice Steel se znovu rozjely, až na ocelárnu

Evraz logo
Ostrava - Většina provozů ostravské hutní společnosti Evraz Vítkovice Steel (EVS) se po dvoutýdenní dovolené znovu rozběhla. Rozjezd ocelárny, která kvůli slabé poptávce stojí už od počátku prosince 2013, je ale plánován až na 13. ledna.

Bečár v P3 povýšil, stal se výkonným ředitelem pro střední Evropu

Peter Becar
Praha - Stávající výkonný ředitel developera PointPark Properties (P3) pro ČR a Slovensko Peter Bečár povýšil. Stejnou funkci bude totiž vykonávat pro celou střední a východní Evropu.

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...